Apartmani Tribunj iznajmljivanje – ljetovanje u Tribunju

Apartmani Tribunj iznajmljivanje - ljetovanje u Tribunju

Apartmani Tribunj iznajmljivanje - ljetovanje u Tribunju u ponudi

Apartmani Tribunj iznajmljivanje - ljetovanje u Tribunju potražite na online rezervacijama što prije jer ukoliko ste odlučili svoje ljetovanje provesti u Tribunju požurite, da ne biste ostali bez smještaja. Tribunj je malo mjesto koje se nalazi pokraj Vodica u Šibensko-Kninskoj županiji na kopnu. Nasuprot Tribunja nalaze se četiri prekrasna bisera otoka Logorun i Lukovnik, Prišnjak i najmanji Sovljak svi nenaseljeni.

U samom Tribunju se nalazi i marina gdje ožete pristati brodom ukoliko se bavite jedrenjem ili plovite Jadranom. Tribunj iako malo mjesto bogato je sadržajima kao što su Jet-ski klub u kojem možete iznajmiti Jet-Ski i zabaviti se vožnjom po moru. Također, postoji i plaža za pse gdje možete dovesti svog kućnog ljubimca na kupanje izvan mjesta i gradskih plaža gdje se kupaju ljudi.

Apartmani Tribunj iznajmljivanje - ljetovanje u Tribunju ima dodatnu zanimljivost, a to je da je prvobitno sam Tribunj bio otočić koji je kasnije povezan mostom sa kopnom te se tako općina širila na poluotok na kojem se danas nalazi Tribunj.

Apartmani Tribunj iznajmljivanje - ljetovanje u Tribunju povijesni sadržaj

Apartmani Tribunj iznajmljivanje - ljetovanje u Tribunju će vas posebno zanimati ukoliko ste ljubitelj povijesti jer je sam Tribunj bilo vrlo malo mjesto na vrlo malom otočiću. No staro mjesto se nalazilo na vrhu brijega Svetog Mikule još u doba srednjeg vijeka nazivom Jurjevgrad, gdje je zapravo stvorena Šibenska biskupija krajem trinaestog stoljeća.

Za vrijeme mletačke vlasti a u svrhu obrane od Turaka Jurjevgrad je bio ograđen obrambenim zidinama čiji ostaci su i danas vidljivi. Mjesto na otočiću je bilo izdvojeno od Jurjevgrad-a i mjesto tokom povijesti mijenjalo svoje ime od Trebić, Trebunj, Trebište, do Tribuhunj, Tribohum sredinom 15-tog stoljeća, pa Trebocconi u vrijeme vladavine Mletaka, do današnjeg naziva Tribunj koje ima korijene u staroslavenskom jeziku i znači mjesto gdje se žrtvuje.

Apartmani Tribunj iznajmljivanje - ljetovanje u Tribunju pružit će vam vrhunski doživljaj jer u samom Tribunju možete razgledati četiri crkve i sudjelovati u misama koje se i dan danas tamo odvijaju.

Apartmani Tribunj iznajmljivanje - ljetovanje u Tribunju kulturni i sportski sadržaji

Apartmani Tribunj iznajmljivanje - ljetovanje u Tribunju može vam biti upotpunjeno brojnim kulturnim i sportskim događanjima. Tribunj se može pohvaliti svojom kulturnom udrugom "Tribunj", te ženskim pjevačkim zborom "Sveti Nikola", tamburaškim društvom "Tribunj". A za brojna kulturna događanja osim navedenih zaslužni su i muška klapa "Logorun" nazvana po otoku pored Tribunja, ali i ženska klapa "Tribunjke".

Nogometni klub Mladost Tribunj brojnim će gostima prirediti domaće nogometne utakmice za ljubitelje nogometa. A ukoliko želite možete se priključiti i pikado klubu "Tribunj" te se uključiti u natjecanja koja se organiziraju tokom turističke sezone.

Apartmani Tribunj iznajmljivanje - ljetovanje u Tribunju će vam se učiniti zabavno jer se svake godine od 2015. nadalje organizira manifestacija 3bunj Trail koja je zapravo utrka po škrilama, poljskim stazama, makadamu, suhozidima i škrapama. Iako sudionici utrke trebaju biti vrlo pažljivi s obzirom na stazu, ova je utrka vrlo zabavna naročito za gledatelje u doba turističke sezone i predstavlja pravu atrakciju.


Tagovi: