Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Akne na leđima – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Akne na leđima - uzrok, simptomi, liječenje

Akne na leđima uzroci

Akne na leđima se mogu pojaviti jednako kako se pojavljuju na licu, sebum žlijezde su u pravilu na leđima veće nego na licu pa može doći do povećanih proizvodnji stanica time i veće broja mrtvih stanica koje mogu začepiti pore kože na leđima. Ponekad će za rješavanje akni na leđima biti potrebno kombinirati prehranu, medicinske preparate i higijenu kako bi se riješili akni na leđima.

Akne na leđima se mogu javiti zbog različitih uzroka a jedan od njih je genetsko nasljeđe jer genetika će utjecati na veličinu i aktivnost lojnih folikula. Drugi uzročnik pojave akni na leđima je hiperdeboreja kod koje dolazi do prevelike proizvodnje sebuma, pa se previše masti skuplja na koži leđa i uzrokuje akne.

Ukoliko se pojavi komedonski čep on će direktno spriječiti sebum da se izlučuje i nastat će akne. Također hormonalne promjene su vrlo čest uzročnik pojave akni i na leđima, ali i na drugim dijelovima tijela a najčešći je uzrok u periodu puberteta jer će hormoni djelovati na rad lojnih žlijezda. Bakterije su još jedan od glavnih uzročnika pojave akni jer uzrokuju upalne procese.

Akne na leđima simptomi

Akne na leđima se javljaju kao crvene i ispupčene vidljive mrlje na koži koje mogu imati bijeli ili crni vrh. Ukoliko su one rijetke po tijelu i nisu gusto raspoređene ne predstavljaju veliki problem ni estetske ni zdravstvene prirode. Međutim, ukoliko su gusto raspoređene potrebno je obratiti se dermatologu kako ne biste vlastitim djelovanjem, istiskivanjem i tiskanjem izazvali još veći problem upalnog tipa.

Akne na leđima čiji se simptomi javljaju kao prištići koji su duboki i veliki su zapravo cistične akne koje mogu biti bolne i vrlo lako se mogu inficirati, a kad se isprazne mogu ostaviti iza sebe duboki ožiljak. Ukoliko imate takvih akni najbolje je ovaj problem rješavati u suradnji sa dermatolozima.

Svrbež je čest simptom kad se akne pojave, a diranje prljavim rukama po aknama možete izazvati samo upalu i još veći problem nego što već imate. Istiskivanjem akni pojavit će vam se crvenilo u najboljem primjeru, a ukoliko aknu zarazite bakterijom imat ćete upalni proces kojeg se nećete uspjeti samo tako lako riješiti bez protuupalnih krema za akne.

Akne na leđima liječenje

Akne na leđima ukoliko su brojne svakako će zahtijevati dermatološko liječenje i pregled kod specijalista dermatologa. Bit će potrebno kombinirati liječenje preparatima, higijenom i načinom prehrane.

Kreme koje će vam dermatolozi preporučiti će biti sa sadržajem benzol peroksida ili salicilne kiseline. Svakako računajte da akne neće nestati nakon par dana upotrebe kreme te da će biti potreban određeni period kako bi se postigao učinak liječenja za akne na leđima. Moguće je i da će vam se stanje prvo pogoršati, te će se nakon nekog vremena početi poboljšavati.

Međutim, ukoliko i nakon perioda od dva mjeseca tretmana nema poboljšanja, svakako tražite od dermatologa da vam promjeni kremu i da vam preporuči neki drugi preparat koji će biti uspješniji. Moguće je da će vam liječnik prepisati i konzumiranje antibiotika ukoliko se upalni procesi zakompliciraju, pa stoga nikako nemojte sami rješavati akne istiskivanjem. Za uklanjanje ožiljaka kada riješite akne možete se odlučiti na tretman kolagenom ili preparata na bazi glikolne kiseline koji bi vam trebali pomoći da se udubine od akni poravnaju.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni