Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Akne na čelu – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Akne na čelu - uzrok, simptomi, liječenje

Akne na čelu nisu uvijek samo estetski problem

Jezikom akupunkture čelo se povezuje sa probavom i probavnim organima, pa i svaka anomalija na čelu može ukazivati na nezdravu prehranu, razne crijevne bolesti, a ponekada i na rad žuči i stanje žučnog mjehura i žučnih kanala. Upravo zato akne na čelu nisu samo estetski problem, ponekad je u pozadini njihovog nastanka hormonska neravnoteža, loša probava, zatvor, a ponekada su i nuspojava nekih lijekova. Genetika, masna koža i nekvalitetna kozmetika također imaju veliku ulogu u njihovom nastanku.

Akne na čelu mogu biti plitke i duboke, a one pliće brže zacjeljuju, dok se duboke mogu upaliti, dugo zacjeljivati i ostaviti ružne ožiljke. Život u poplavi raznih zagađenja i svakodnevni stres pogoduju nastanku ovih prištića koji su estetski neugodni, ali mogu biti i vrlo bolni, pa je nužna redovita i pravilna higijena, što znači da uz umivanje hladnom vodom trebate i tonizirati to područje ružinom vodicom ili nekim drugim prirodnim tonikom i to redovito.

Akne na čelu mogu biti posljedica pojačanog znojenja

Kada ste frustrirani, u žurbi, u stresu, u strahu, u panici počinjete se intenzivno znojiti, a znoj vam se sa čela spušta niz nos i lice, miješajući se sa dnevnom prašinom, masnoćom vaše kože i bakterijama koje normalno žive na vašoj koži i stvara mješavinu koja vam začepljuje pore i eto bubuljice. Akne na čelu mogu biti posljedica pojačanog znojenja, naročito ako ste skloni znojenju. Uz ružinu vodicu napravite neki prirodni piling barem dva puta tjedno.

Prirodni pilinzi skidaju mrtve stanice i odčepljuju sve začepljene pore i prava su blagodat za akne na čelu. Ako zbog znojenja nosite znojnicu na čelu dok vježbate neka bude od prirodnih materijala. Isto pravilo vrijedi i ako nosite kape u hladnijem razdoblju godine, ako ih navlačite na čelo, neka budu pamučne ili vunene, jer će vas sintetika samo dodatno iziritirati. Mnogi navuku kapu na čelo samo da sakriju bubuljice, ali ako je od sintetike koža neće disati i prištići će se upaliti.

Akne na čelu i utjecaj prehrane

Koža je ogledalo vaših navika, sve što unesete u sebi vidi se na vašoj koži. Akne na čelu i utjecaj prehrane na njihovu pojavu vrlo tijesno povezani, jer su akupunkturne točke direktno vezane s probavnim organima i probavnim smetnjama koje mogu nastati od nezdrave i neredovite prehrane. O zdravoj prehrani ovisi i vaš imunitet, pa ako stalno jedete nezdravu brzu hranu ne pomažete baš svom imunološkom sustavu da ispravno radi i eto bubuljica na čelu.

Akne na čelu mogu izbiti i zato što se ne možete odreći svojih šiški koje vam uporno iritiraju čelo, a iritaciju mogu prouzročiti i nekvalitetni šamponi za kosu, gelovi za tuširanje, kao i nekvalitetne kreme za njegu. Birajte kvalitetna sredstva za higijenu i njegu, u prehrani birajte namirnice bogate vitaminima i mineralima, ne preskačite obroke, naspavajte se, vježbajte neke antistresne metode, nikada nemojte zaspati sa šminkom na licu, koristite prirodne kreme protiv bubuljica na čelu.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni