Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Akne antibiotik – cijena, nuspojave, gdje kupiti

Sponzorirano

Akne antibiotik - cijena, nuspojave, gdje kupiti

Akne antibiotik – koliko su efikasni antibiotici za akne?

Akne su dermatološka kondicija s kojom se bori dobar dio svjetske populacije. Premda akne povezujemo uglavnom s tinejdžerima i njihovom problematičnom kožom radi većeg znojenja i drugih pubertetskih čimbenika, akne su zapravo česte i kod zrelih pojedinaca. Akne mogu nastati čisto radi genetskih predispozicija, ali i radi loše higijene ili nezdrave prehrane. Ono što još može uvjetovati nastanak akni su poremećeni hormonalni ciklusi, nedovoljni unos vode u tijelo ili bakterijske infekcije. Lijek za akne uglavnom se veže uz kreme i uz par savjeta koji će pomoći svakome da ih se riješi, no isto tako postoji akne antibiotik koji je široko rasprostranjen i cjenovno vrlo pristupačan. Jesu li takvi antibiotici efikasni? Smatramo da jesu i da nema potrebe za sumnjama da se radi o nekim farmaceutskim zabludama, ali isto tako napominjemo da su zdrava prehrana i redovita higijena ključni u borbi protiv ove kondicije. U ovome tekstu govorimo više o antibioticima za akne i o aknama općenito. Akne antibiotik svakako treba uvrstiti ako se borimo protiv ovog dermatološkog problema.

Akne antibiotik – za koji se odlučiti?

Kada je u pitanju akne antibiotik treba napomenuti da većina antibiotika za ovakve probleme koriste sličnu formulu. Radi se uglavnom o retinoidima, lijekovima koji imaju protuupalno djelovanje. Antibiotici za akne uglavnom će spriječiti daljnje nastajanje akni i potaknut će povlačenje postojećih. Ono što akne antibiotik neće učiniti je kompletno samostalno riješiti Vaš problem. Ukoliko ste razvili akne radi nekog razloga koji nije genetika, promjena životnog stila bit će ključna. To znači veća briga za svoju prehranu i unos više vitamina i različitih makronutrijenata u dnevnom jelovniku. Veliki unos rafiniranih šećera i brze i masne hrane vrlo će lako potaknuti nastanak novih akni, a antibiotik nije dovoljno snažan da bi Vam dopustio da i dalje jedete kako jedete. Dakle, uporaba antibiotika se svakako preporučuje, no isto tako treba znati važnost pravilne prehrane za zdravlje našeg lica, ali i zdravlje općenito. Antibiotici su uglavnom u redu te ne postoje velike i značajne razlike među njima.

Akne antibiotik – upotreba drugih antibiotika

Premda smo rekli da su antibiotici za akne uvelike jednaki, postoji više vrsta antibiotika. Njihovi rezultati i dalje su vrlo slični, no oni koji žele znati više svakako će htjeti znati i kako ti antibiotici djeluju. Retinoidi djeluju protuupalno i o njima smo već pričali, no isto tako postoje i benzoil peroksidi odnosno antibiotici koji koriste benzoil peroksid u svojoj formuli. Ovaj dodatak antibioticima pokazuje odlične rezultate i koristi se kao antibakterijsko sredstvo u borbi protiv akni. Neke studije ispitale su kakva se rezistentnost javlja učestalim korištenjem ovakvih antibiotika, no rezultati su išli u korist ovom antibiotiku jer ako i ima nekakve rezistencije, ona se može mitigirati blažim doziranjem benzoila na duže vremenske periode. Akne antibiotik pomoći će Vam u borbi s aknama i svakako ga ne treba diskreditirati, no isto tako akne antibiotik nikada ne bi trebalo biti jedino sredstvo u Vašoj borbi protiv akni. Tu treba ipak napraviti korake prema drugim savjetima koje smo dali.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni