Molitva sv josipu

Molitva sv josipu

Molitva Sv Josipu, tko je Sveti Josip

Tko je Sveti Josip, danas poznati zaštitnik Crkve, Vatikana i naše Hrvatske. Ovaj siromašni tesar iz Nazareta cijeli je svoj život bio vjernik, molio je i slušao Božju riječ kroz svoje snove. U snu je tesar dobio poruku od Boga da zaruči Mariju da mu bude žena i neka se ne boji djeteta koje je začeto u Mariji Djevici. Iako je bio potomak Davidova kraljevskog roda nije bio bogat, ali je svojim teškim tesarskim radom prehranjivao Mariju i Isusa nesebično braneći ih, štiteći pod svojim krovom. Josip, Marija i Isus su činili Svetu obitelj i danas se 19. ožujka obilježava svetkovina ovog sveca.

Poočim Isusu, zemaljski otac koji se brinuo o malenom dječaku i njegovoj majci Mariji, bio je pravedan čovjek, muž velikog srca, velike vjere i poslušan Bogu jer je prihvatio trudnu ženu koja je začela po Duhu Svetom čistog srca. Molitva Sv Josipu koji je zaštitnik Svete obitelji i zaštitnik Crkve, molitva je za zaštitu obitelji, zaštitu naroda, Crkve. Moliti se Svetom Josipu može za zaštitu da obitelj i narodi budu blagoslovljeni, da žive u pravednosti kakvoj je i sam Josip bio i ljubavi kakvoj je Josip širio.

Molitva Sv Josipu nas vodi da budemo svjesni svoje vjere u Svevišnjeg i da svakodnevno činimo dobro i širimo ljubav kako je to i Josip radio.

Molitva Sv Josipu zaštitniku Hrvatske

Sveti Josip je proglašen zaštitnikom Hrvatske davne 1687. godine odlukom Hrvatskog sabora uz veliki utjecaj isusovaca koji su svojim štovanjem ovog sveca tražili da upravo ovaj svetac bude zaštitnik našeg naroda. Molitva Sv Josipu usmjerena je na čuvanje hrvatskog naroda kojom se hrvatski narod štiti od zla i daje mu se blagostanje. Sveti Josip je nebeski zaštitnik Hrvata kao što je bio i zaštitnik Djevice Marije i Isusa. Naše poznato nacionalno svetište posvećeno Svecu zaštitniku hrvatskog naroda nalazi se u Karlovcu na Dubovcu.

Molitva Sv Josipu poruka je koju će Sv Josip koji je svetac u nebeskom carstvu prenijeti Svevišnjem jer je upravo on svetac koji je najbliži Bogu. Moleći se Sv Josipu za obitelj i hrvatski narod vjernici traže ljubav, pravednost, mir i slogu koja je potrebna svakoj obitelji i svakom narodu.

Mnogi od nas svjedoci smo teških vremena koje je hrvatski narod prolazio i brojni su vjernici molili upravo ovu molitvu za spas hrvatskog naroda.

Molitva Sv Josipu i kome je Sv Josip zaštitnik

Osim što je Sveti Josip zaštitnik Crkve, zaštitnik hrvatskog naroda i drugi narodi su prihvatili Svetog Josipa kao svog zaštitnika. Molitva Sv Josipu za zaštitu naroda vrlo je cijenjena u Italiji, naročito u siromašnoj Siciliji, Malti, Filipinima, Španjolskoj, Kanadi ali i drugim zemljama širom svijeta.

Sveti je Josip bio tesar i teško je radio da prehrani i brine se o svojoj obitelji, pa je tako postao svetac zaštitnik radnika. Dan na koji se obilježava zaštitnik radnika Sv Josip je 01. svibnja svima nama poznat kao svjetski priznati praznik rada. Radnici koji mukotrpno i radišno rade pod zaštitom su ovog sveca.

Molitva Sv Josipu usmjerena je i na zaštitu bolesnih i umirućih. Josip je preminuo prije nego je Isus uzašao u nebesa pa tada još nije bilo raja nebeskog kojeg je Isus priskrbio svojom žrtvom, te je stoga Josip nakon što je preminuo bio u predpaklu i čekao da se stvori raj nebeski. Upravo zato je Sveti Josip zaštitnik umirućih kojima pomaže prelazak iz zemaljskog u nebeski život.


Tagovi: