Duac – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Duac - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Duac - primjena i djelovanje

Duac je gel koji u sebi sadrži dva glavna sastojka, a to su napiši o lijeku koji sadrži klindamicin i benzoilperoksid. Ovaj se gel koristi za liječenje akni na koži, od blagih pa sve do umjerenih. Klindamicin je antibiotik koji se koriste za zaustavljanje razmnožavanja bakterija koji su povezani s razvojem akni na koži, dok s druge strane benzoilperoksid se koristi u lijeku kako bi mogao smanjiti pojavu bijelih i crnih mitesera, te ujedno ubija bakterije koje su povezane s nastankom akni. Ova kombinacija u Duac gelu djeluje na borbu protiv bakterija koje uzrokuju akne na licu, liječe već postojeće crne i bijele mitesere na licu kao i prišteve te također smanjuju crvene, upaljene akne. Ovaj se gel koristi kod odraslih osoba i adolesvenata starijih od 12 godine. Prije nego što krenete uzimati ovaj lijek, potrebno je se posavjetovati sa svojim liječnikom kako bi procijenio je li ovaj lijek idealana za Vas.

Duac - upute i nuspojave

Duac gel je propisan za tretiranje akni i sadrži kombinaciju benzoil peroksida i klindamicina. Prije nanošenja gela, trebate zahvaćenu kožu temeljito očistiti i posušiti s ručnikom. Zatim trebate iscijediti malu količinu gela veličine graška na vrh prsta i nanesite gel ravnomjerno na zahvaćena područja kože, izbjegavajući područje oko očiju, usana i sluznice. Blago umasirajte gel u kožu dok se potpuno ne upije. Nakon primjene gela dobro operite ruke nakon primjene osim u slučaju ako se tretira područje na rukama. Nuspojave Duac gela mogu uključivati suhoću kože, perutanje, peckanje, crvenilo, svrbež, iritaciju ili osjetljivost kože. U nekim slučajevima mogu se pojaviti i alergijske reakcije poput osipa, oticanja ili otežanog disanja. Ako primijetite ozbiljne nuspojave ili ako vam simptomi postanu nepodnošljivi, odmah se obratite svom liječniku. Važno je napomenuti da se uvijek trebate posavjetujeti sa svojim liječnikom ili farmaceutom prije upotrebe gela kako biste bili sigurni da je to pravi tretman za vas i da pravilno slijedite upute za uporabu.

Duac - cijena i iskustva

Duac gel se mora čuvati podalje od djece u hladnjaku na temperatutri do maksimalnih 25 Celzijevih stupnjeva, te potrošite gel unutar 2 mjeseca. Nakon tog perioda nemojte dalje koristiti ovaj gel. Također, kada gelu istekne rok trajanja nemojte više dalje koristiti gel jer može prouzrokovati određene nuspojave. Rok trajanja Vam se nalazi na samom pakiranju te se ovaj datum odnosi na zadnji dan u mjesecu. U gelu se nalazi djelatna tvar klindamicinfostat i benzoilperoksid. Ostali sastojci koji se nalaze u ovom gelu su dimetikon, karbomer, dinatrijev edetat, dinatrijev laurilsulfosukcinat, poloksamer 182, glicerol,
hidratizirani koloidni silicijev dioksid, natrijev hidroksid i pročišćena voda. Duac gel je bijeložute boje, te je dostupan u pakiranju od 6,15,25,30,50,55,60 i 70 grama u tubi. Lijek se izdaje na recept, te dolazi po solidnoj cijeni. Iksustva drugih korisnika koji su isprobali ovaj lijek su više nego pozitivna te mnogima je pomoglo s aknama.


Tagovi: