Koliko kosa naraste za mjesec dana

Koliko kosa naraste za mjesec dana

Znate li koliko kosa naraste za mjesec dana

Svakodnevno se traže učinkovita rješenja za brži rast kose. Koliko kosa naraste za mjesec dana ovisi o nizu čimbenika koji mogu poremetiti ili usporiti metabolizam. Imati zdravu i bujnu kosu cilj je mnogih, jer je ona važan faktor samopouzdanja. Jedinstveni obrazac vezan za kosu podrazumijeva stupanj rasta, mirovanja i pada. Bez obzira na spol, kosa je važna komponenta stila, a brzina kojom raste varira od osobe do osobe, ovisno o tome kakve navike i rutine postoje. Različite okolnosti, poput metabolizma i njege, utječu na to koliko kosa naraste za mjesec dana, ali brzina je obično ista.

U tom kontekstu, najvažniji čimbenici koji negativno utječu na rast kose su bolesti štitnjače, hormonalni problemi, stres, psihički poremećaji, nedostatak vitamina u prehrani, problemi s vlasištem, kao i loše higijenske navike. Kosi je potrebna svakodnevna njega kako bi ostala zdrava, sjajna i s volumenom. To značajno pridonosi kvaliteti kose i njihovom jačanju. Oblik kose nema nikakve veze s njezinim rastom, bez obzira radi li se o kovrčavoj, ravnoj ili valovitoj kosi.

Koliko kosa naraste za mjesec dana kod žena

Opće zdravlje igra ključnu ulogu u tome koliko kosa naraste za mjesec dana. Stanice kose trebaju puno hranjivih tvari za zdrav i brz rast. No, kako je naša kosa na posljednjem mjestu po unosu hranjivih tvari iz organizma i minerala, njen rast je usporen. Godine također utječu na to koliko kosa naraste za mjesec dana. U razdoblju kada je metabolizam u tijelu brži i bogatiji estrogenom, rast kose je veći. No, nakon 40. godine, kako se metabolizam više usporava, tako se i faza rasta kose smanjuje. Još jedan čimbenik u tome koliko kosa raste je genetsko nasljeđe.

Ostali čimbenici koji utječu na rast su pretjerano korištenje bojila, neuravnotežena prehrana, hormonalni problemi, korištenje neodgovarajuće kozmetike koja nije primjerena vašem tipu kose. Postoji nekoliko vitamina koji doprinose rastu kose. Upravo vitamin A sudjeluje u procesu obnove stanica, zatim vitamin C, vitamin D i vitamin B7 ili biotin koji sudjeluje u stvaranju keratina. Aminokiseline i keratin osiguravaju da ona bude jaka i zdrava. Iako se rast kose može neznatno razlikovati, on je jedan milimetar svaka tri dana, odnosno 1 cm do 1,5 cm svaki mjesec.

Koliko kosa naraste za mjesec dana i što potiče rast

Na internetu se može pronaći velik broj odgovora na temu koliko kosa naraste za mjesec dana kada se koriste prirodne metode. Ljubitelji prirodnih tretmana koriste posebne maske za rast i njegu kose na bazi proteina, vitamina A, pantenola, ricinusovog ulja i kokosa. Posebna formula osigurava hidrataciju, snagu i ubrzani rast kose, a rezultat je vidljiv nakon 15 dana nakon korištenja. Koliko kosa naraste za mjesec dana ako se koriste posebni šamponi? Iako postoji mnogo tretmana za koje se tvrdi da uvelike pomažu u rastu kose, nisu svi učinkoviti.

Za brži rast kose treba koristiti aloe veru koja ima blagotvorna svojstva, domaće maske od avokada i maslinovog ulja, masirati vlasište, koristiti piti puno vode i unositi određene vitamine u prehranu. Naime, hrana ima izravan utjecaj na zdravlje kose, zbog čega je važno unositi vitamine, cink i željezo. Mnogi se ljudi pitaju zašto kosa raste u korijenu, ali ne u duljini. Najčešći problem je u ispucaloj kosi zbog bojenja, izbjeljivanja, promjene pH vlasi, ispucalih vrhova, jer to slabi kosu i inicira lomljenje.


Tagovi: