Zoltex tablete (20,40 mg) – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Zoltex tablete (20,40 mg) - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Zoltex tablete (20, 40 mg) pomažu kod žgaravice

Zoltex tablete koriste se za kratkotrajno liječenje simptoma refluksa (povrat kiseline iz želuca u jednjak) pomažu kod žgaravice, bolnog osjećaja pečenja u prsnom košu koji se uzdiže do grla, a izazvan je vraćanjem želučane kiseline. Zoltex tablete već nakon jednog dana liječenja mogu olakšati simptome refluksa kiseline odnosno žgaravice, ali za znatnije olakšanje simptoma potrebno je uzimati tablete 2-3 uzastopna dana, bez obzira i ako osjećamo olakšanje simptoma refluksa kiseline već nakon jedne primjene, ove tablete nisu namijenjene korištenju za trenutno jednokratno olakšanje.

Tablete se mogu primjenjivati kod odraslih za liječenje refluksnog ezofagitisa, za pomoć i liječenje pri Helicobacter pylori u kombinaciji s antibioticima, za liječenje želučanog ulkusa i Zollinger-Ellisonovog sindroma. Ove želučanootporne tablete ne smiju se uzimati s drugim lijekovima koji ograničavaju količinu proizvodnje želučane kiseline. Ove tablete ne smiju se uzimati kao preventivna mjera, a ako duže vrijeme patite od želučanih problema potrebno je obavezno posavjetovati se s liječnikom.

Zoltex tablete i moguće nuspojave

Zoltex tablete odlična su pomoć kod žgaravice, izdaju se na liječnički recept, a možemo ih podići u ljekarni. Prije nego započnemo s uzimanjem Zoltex tableta, potrebno je obratiti se svom liječniku te mu napomenuti ukoliko smo alergični na neke lijekove ili uzimamo neke druge lijekove, ukoliko se već liječimo protiv žgaravice illi loše probave, ako imamo čir na želucu, druge probleme s želucem ili jetrom i sl. te osobito ako smo stariji od 55 godina. Ovaj lijek potrebno je uzimati točno onako kako je opisano u priloženoj uputi uz lijek odnosno onako kako je to preporučio Vaš liječnik ili ljekarnik. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti.

U vremenu od 4 tjedna redovitog uzimanja lijeka stanje bi se trebalo sasvim popraviti, ukoliko smetnje ne prestanu potrebno je javiti se ponovo liječniku, a nakon 4 tjedna nemojte dalje uzimati lijek bez liječničkog savjetovanja. O eventualnim nuspojavama koje ovaj lijek može izazvati, pročitajte u uputi o lijeku.

Zoltex tablete, cijena, iskustva

Zoltex tablete vrlo brzo nam mogu pomoći u liječenju žgaravice, vrlo neugodnog i relativno čestog zdravstvenog problema, čak i kod mladih osoba. O iskustvima uzimanja ovih tableta i savjetima možete čitati na internet forumima, međutim prije početka uzimanja ovog lijeka kao i kod prestanka uzimanja lijeka potrebno je posavjetovati se sa specijalistom liječnikom ili ljekarnikom. Cijene za zoltex tablete možete saznati u ljekarni ili na internet stranicama farmaceutskih tvrtki ili online ljekarnama.

Ovaj lijek ne smiju koristiti djeca i mladi u dobi do 18 godina, niti trudnice ili dojilje bez savjeta s liječnikom. Osobe koje upravljaju vozilima i strojevima, ako im se pojave nuspojave poput omaglice i poremećaja vida, ne smiju upravljati vozilima niti raditi sa strojevima. Oprez je potreban kod bolesnika s oštećenom jetrom, i oštećenom funkcijom bubrega, prema nekim podacima postoji umjereno povećan rizik od frakture kuka, zapešća i kralježnice uslijed dužeg korištenja ovog lijeka, o čemu se treba posavjetovati s liječnikom i ljekarnikom.

Tagovi: