Znate li koja su najsigurnija mjesta za sakriti novac u kući – lopovi ovdje nikada ne gledaju

Znate li koja su najsigurnija mjesta za sakriti novac u kući - lopovi ovdje nikada ne gledaju

Sigurnost doma je važna briga za sve nas. Kad razmišljamo o tome kako zaštititi svoje dragocjenosti, poput novca ili dragocjenih predmeta, često se fokusiramo na sigurnosne sustave ili brava na vratima. Međutim, jednako je važno razmotriti gdje i kako sakriti novac unutar kuće. Ovdje su neka mjesta koja bi lopovi često preskočili, a mogla bi biti iznenađujuće sigurna.

Kućni sefovi: Možda zvuči očito, ali mnogi ljudi ne koriste kućne sefove. Oni pružaju visoku razinu zaštite za novac, dragocjenosti, i važne dokumente. Najbolje od svega, lopovi obično ne žele gubiti vrijeme pokušavajući probiti sefove jer to može biti vrlo vremenski zahtjevno i rizično.

Unutar knjiga: Skrivanje novca unutar debelih knjiga može biti pametan potez. Odaberite knjige koje rijetko čitate ili stare enciklopedije koje stvaraju dojam da su zaboravljene. Pažljivo izrežite unutrašnjost stranica kako biste stvorili šupljinu za skrivanje novca.

Kućne biljke: Velike lončanice s debelim listovima mogu poslužiti kao idealna mjesta za skrivanje novca. Zavežite novac u plastičnu vrećicu i zakopčajte je unutar lončanice ispod zemlje. Lopovi rijetko provjeravaju ove lokacije jer se čini malo vjerojatnim da će pronaći nešto vrijedno tamo.

U kuhinjskim predmetima: Razmislite o mjestima kao što su stari lonci, posude za kavu ili kante za smeće. Položite novac na dno tih predmeta i prekrijte ih s drugim kuhinjskim otpadom ili predmetima. Lopovi obično neće pretraživati kuhinju detaljno, pogotovo ne ako izgleda neredno ili neuredno.

Iza slike na zidu: Umjesto da vješate sliku na zid, razmotrite postavljanje novca iza nje. Možete izrezati dio leđa slike kako biste stvorili malu šupljinu za novac. Ova metoda je posebno učinkovita ako imate nekoliko slika koje se nalaze na zidu, jer lopovi obično neće gubiti vrijeme skidanja svake slike kako bi provjerili je li nešto sakriveno iza njih.

U starim odjevnim predmetima: Stari kaputi ili jakne koje rijetko nosite mogu poslužiti kao odlična mjesta za skrivanje novca. Položite novac u džepove ili šavove takvih odjevnih predmeta. Lopovi rijetko provjeravaju odjeću tijekom pljačke, a čak i ako to učine, neće gubiti vrijeme provjeravajući svaku odjevnu stavku koju pronađu.

S pametnim razmišljanjem i malo kreativnosti, možete osigurati da vaš novac bude siguran čak i u slučaju neočekivane provale. Važno je zapamtiti da nema savršenog mjesta za skrivanje novca, ali odabir neobičnih mjesta može značajno povećati sigurnost vaše imovine.


Tagovi: