Značenje i porijeklo prezimena MALEKOCI

Značenje prezimena MALEKOCI: Odakle potječe?

Značenje i porijeklo prezimena MALEKOCI: Odakle potječe?Prezime Malekoci je jedno od manje poznatih prezimena u Hrvatskoj, ali zato ima jedinstveno i zanimljivo porijeklo. Prezime Malekoci potječe iz sjeverne Hrvatske, točnije iz Podravine, a ime Malekoci ima starohrvatsko porijeklo.Prema nekim izvorima, prezime Malekoci se može izvesti iz riječi "male" što u prijevodu znači "mali" i "koci" što znači "kuća".

Drugi izvori navode da se prezime izvodi iz riječi "male" koja označava "mladog čovjeka" i "koci" što znači "stari čovjek". Tako se prezime Malekoci može prevesti kao "stari čovjek u mladom tijelu" ili "mala kuća".Prezime Malekoci se najčešće pojavljuje u Podravini, a manji broj obitelji s ovim prezimenom živi u drugim dijelovima Hrvatske. Prema popisu stanovništva iz 2011.

godine, u Hrvatskoj živi manje od 50 osoba s prezimenom Malekoci.Prezime Malekoci nije bilo prisutno u ranijim popisima stanovništva, što ukazuje na to da je relativno novo prezime. Pretpostavlja se da je prezime Malekoci nastalo u 19.

stoljeću kada su se ljudi počeli upisivati u matice rođenih, vjenčanih i umrlih.Uz prezime Malekoci, postoje i varijante ovog prezimena kao što su Maleković, Malekovičić i Malekovič. Svi ovi oblici prezimena imaju isto značenje i porijeklo kao i prezime Malekoci.Ukratko, prezime Malekoci ima starohrvatsko porijeklo i potječe iz sjeverne Hrvatske, točnije iz Podravine. Prezime se najčešće pojavljuje u Podravini, a manji broj obitelji s ovim prezimenom živi u drugim dijelovima Hrvatske. Prezime Malekoci nije bilo prisutno u ranijim popisima stanovništva, što ukazuje na to da je relativno novo prezime.