Zbog ovoga vam dlake postaju još gušće – Doktorica je upozorila na grešku koju svi radimo tijekom brijanja.

Zanimljivosti

Zbog ovoga vam dlake postaju još gušće - Doktorica je upozorila na grešku koju svi radimo tijekom brijanja.

Brijaći pribor mora biti čist i oštar da ne utječe na rast dlake

Puno različitih faktora može poremetiti rast obrijanih dlaka. Prvo pravilo kaže da brijaći pribor mora biti čist i oštar da ne utječe na rast dlake. Britvice, rezači ili sječiva se moraju redovito mijenjati inače će oštetiti ili dlaku ili čak i korijen (čupanje, kidanje) i slična oštećenja, ako higijenski nije dobro održavan takav pribor može inficirati sitne ranice koje neminovno nastaju sa tupim britvicama i neispravnim brijanjem, a iz takvih oštećenja će možda rasti više dlačica.

Ukoliko brijete noge ili pazuha u kadi ili pod tušem, imajte na umu da kupke, šamponi i gelovi za tuširanja nisu dobri za brijanje i vaše dlake će biti nejednolično uklonjene. Namažite noge ili pazuha pjenom za brijanje ako želite glatko izbrijavanje i uredan i normalan rast novih dlačica. Sva druga sredstva mogu s vremenom djelovati na zadebljanja dlaka koja ćete sve teže i teže brijati. Osim toga ta neprikladna sredstva otupljuju i vaše britvice i povećavaju rizik od oštećenja kože.

Kupite pjenu za brijanje, vaše dlake će vam biti zahvalne

Nikada ne škrtarite na sebi i svom zdravlju i izgledu. Kada kod brijanja dlaka posegnete za gelom za tuširanje jer vam je nestalo pjene za brijanje, radije odgodite brijanje vaših dlaka. I da, kupite pjenu za brijanje, vaše dlake će vam biti zahvalne i uvijek imajte rezervne nožiće za svoj brijač, bit će vam zahvalne i vaša koža i vaše dlačice. Neće biti ranica na koži i nijedna dlačica neće biti iščupana iz korijena.

Ako za uklanjanje vaših dlaka na nogama i pazusima radije koristite kremu za brijanje nego pjenu i to je u redu, jer su oba ta proizvoda u sinergiji sa vašom britvicom i neće biti neželjenih efekata. Vaše dlake će normalno, prirodno i ujednačeno rasti, a vaša izbrijana koža će biti meka, svilenkasto glatka i lijepa. Na mjestu iščupanih dlaka folikuli malo podivljaju, pa nove dlačice počnu rasti i po nekoliko njih iz mjesta gdje je rasla samo jedna dlaka.

Kada obrijete dlake obavezna je njega nakon brijanja

Česta greška je i zaboravljanje losiona ili kreme nakon brijanja. Misliti da vam je dovoljno tuširanje i losion za tijelo je pogrešno. Neka vaš ritual brijanja bude kompletan i sa adekvatnim sredstvima, kada obrijete dlake obavezna je njega nakon brijanja i to losionom ili kremom za poslije brijanja. Ti proizvodi za poslije brijanja hlade, njeguju i hrane obrijanu kožu koja može biti nadražena zbog loše i tupe britvice ili nepravilnih poteza britvicom i posjekotina.

Losion i krema za poslije brijanja hrane i njeguju i svaki korijen, svake obrijane dlake i osiguravaju normalan rast kao i prije. Zadebljane i guste ili gušće dlačice će vam samo iskomplicirati dodatno sva sjedeća brijanja. Proizvodi za poslije brijanja čuvaju zdravlje vaše kože i vaših dlaka. Druge, kozmetičke kreme mogu začepiti lojnice, zatvoriti folikul bubuljicama koje su posljedica takvih začepljenja, a ako vam se omaknu posjekotine i ranice, sjetite se da proizvodi za poslije brijanja imaju antiseptički učinak.

Tagovi: