Zašto žena vara

Ljubav i veze

Zašto žena vara

Zašto žena vara u vezi ili braku

Kroz povijest je uvijek nekako bilo uvaženo da su žene čednije i da su prevare s njihove strane rjeđe. Kroz razne povijesne događaje to često zbilja i je bila situacija, no s vremenom se to promijenilo pa su žene također krenule varati. Zašto žena vara može biti potaknuto velikim brojem čimbenika, od kojih su neki i više nego očiti, dok nam neki razlozi ne bi pali tek toliko na pamet.

Žene varaju, no često su vještije u skrivanju svoje nevjere nego li su to muškarci pa ponekad dobijemo dojam da je nevjera sa ženske strane mnogo rjeđa nego što to zbilja jest. Zašto žena vara najčešće je kompenzacija za nešto što joj u životu nedostaje. Bilo da je riječ o manjku pažnje u vezi ili braku, radi li se o nedostatku seksualnih aktivnosti ili joj samo nedostaje nekog uzbuđenja u životu, to su tek neki od mnogobrojnih razloga zašto se žene okreću nevjeri.

Zašto žena vara ukoliko joj nedostaju neke stvari u vezi

Zašto žena vara varira od žene do žene te ne postoji obrazloženje koje će obuhvatiti apsolutno svaku ženu. Postoje žene koje se u vezi ili braku osjećaju nepoželjno i zanemareno pa tada utjehu traže u drugom muškarcu kako bi opet osjetile kako je to biti privlačan nekome. Zanemarivanje u vezi ili braku ne mora nužno biti vezano uz seksualne odnose, već neke žene traže svojevrsnu emocionalnu ispunjenost. Naravno, ne može se reći da seksualni život ne igra ulogu u životima odraslih ljudi pa je tako jedan od čestih razloga zašto žena vara i taj da nije zadovoljna ni zadovoljena na seksualnom području.

Osoba s kojom vara ženi može ispuniti neke seksualne potrebe, apetite ali i fantazije što mnogim ženama odgovara. Žene kojima se muškarci posvećuju na emocionalnom i intimnom nivou rjeđe će se okretati prevarama, no ipak, ni to nije garancija da žena neće potražiti nekog drugog jer razlozi prevare mogu biti mnogobrojni.

Zašto žena vara ponekad su neočekivani razlozi

Ranije u tekstu smo naveli dva najčešća razloga zašto žena vara, no to nisu jedini razlozi. Neke žene jednostavno ne znaju kako prekinuti s partnerom ili su u toksičnoj vezi u kojoj partner ne prihvaća prekid veze pa se tada neke žene okreću prevari kako bi došle do toliko željenog raskida jer preko toga neki muškarci ne mogu prijeći. Zašto žena vara ponekad je stvar čiste ambicije.

Žene koje su postigle sve što su željele do nekog trenutka često postavljaju nove ciljeve, pa se tako na toj listi može naći i traženje novog muškarca kako bi iskusile nešto novo i postigle novi cilj. Ponekad to zvuči posebice privlačno ako je u pitanju muškarac koji je nedostižan, što predstavlja izazov koji želi savladati. I za kraj, vrlo česti povod prevare je osveta. Žene koje varaju iz osvete najčešće su i same bile u nekom trenutku prevarene te žele svom partneru vratiti istom mjerom.

Tagovi: