Zašto ne mogu otvoriti pdf na mobitelu

Zašto ne mogu otvoriti pdf na mobitelu

Jednostavno otvorite PDF dokument na mobitelu

Vaš pametni mobitel, osim što se neprestano razvija u smislu veličine, također postaje sveobuhvatniji u svojim funkcionalnostima i sposobnostima. U današnjem ubrzanom svijetu gdje se sve više poslova obavlja izvan tradicionalnih ureda, mobilni uređaji postaju ključni alati za produktivnost. Stoga, važno je istražiti sve mogućnosti koje pametni mobitel pruža, kako biste iskoristili njegov puni potencijal. Jedna od izuzetno korisnih funkcija, posebice kada ste u pokretu, jest sposobnost otvaranja i dijeljenja PDF dokumenata. Otvaranje dokumenta u ovom formatu na Android uređaju može se činiti jednostavnim zadatkom, ali optimalno iskorištavanje ove značajke može biti ključno za učinkovito obavljanje raznih zadataka. Prvi korak je razumjeti različite metode otvaranja dokumenata na Androidu. Postoje različite aplikacije i alati dostupni na tržištu, ali mi ćemo se fokusirati na najjednostavniju i dugoročno održivu opciju. U nastavku ovog informativnog članka ćemo Vam otkriti kako možete otvoriti PDF dokumente na svojem pametnom mobitelu, te ujedno otkriti zbog čega ih ne možete otvoriti i kako riješiti taj problem.

Kako otvoriti PDF dokument na mobitelu?

Otvoriti PDF dokument na mobilnom uređaju vrlo je jednostavno, a postupak se može razlikovati ovisno o vrsti mobilnog uređaja i operativnom sustavu. Ako koristiš Google Drive, preuzmi dokument na svoj Google Drive. Otvori Google Drive aplikaciju i pronađi dokument koju želiš otvoriti. Dodirni datoteku, i Google Drive će koristiti ugrađeni preglednik ili Google Viewer za otvaranje dokumenta. Drugi način Vam je da preuzmete i instalirate Adobe Acrobat Reader iz Google Play trgovine. Otvori aplikaciju i odaberi opciju "Otvori" ili "Pregledaj" te pronađi dokument. Neki Android uređaji imaju integrirani preglednik datoteka (npr., My Files, File Manager). Samo pronađite dokument putem preglednika datoteka i jednostavno je dodirni za otvaranje. Ako imaš dokument u ovom formatu u iCloud Drive ili lokalnoj memoriji, koristite aplikaciju "Datoteke" (Files) za otvaranje ovog dokumenta. Samo otvorite aplikaciju i pronađite dokument, te dodirnite za otvaranje. Ako imaš PDF dokument u e-pošti ili na web stranici, možeš je otvoriti i dodati u aplikaciju Apple Books. Dodirni dokument u e-pošti ili na web stranici, odaberi opciju "Otvori u Books" ili "Otvori u aplikaciji Books" kako bi je dodao u Apple Books.

Zašto se ne otvara PDF dokument na mobitelu?

Ako se PDF dokument ne otvara na mobilnom uređaju, razlozi za to mogu biti različiti. Ako nemate instaliranu aplikaciju koja podržava otvaranje dokumenta, trebat ćete preuzeti i instalirati odgovarajući PDF preglednik s trgovine aplikacija, kao što su Adobe Acrobat ili Google Viewer. Ukoliko je dokument oštećen ili nije pravilno preuzet, može uzrokovati probleme pri otvaranju. Pokušajte preuzeti novu kopiju dokumenta ili provjeriti je li izvor dokumenta pouzdan. Ako je dostupna memorija na uređaju puna, to može uzrokovati probleme s otvaranjem datoteka. Oslobodite malo prostora na uređaju brisanjem nepotrebnih datoteka ili aplikacija. Ukoliko koristite određenu aplikaciju za otvaranje dokumenata, provjerite je li aplikacija ažurirana na najnoviju verziju. Ponekad su ažuriranja potrebna radi ispravke greške i poboljšanja funkcionalnosti. Ako pokušavate otvoriti dokument putem internetskog preglednika, provjerite svoju internetsku vezu. Slaba veza može uzrokovati poteškoće u preuzimanju datoteka. Ukoliko ste dobili dokument putem e maila ili ste preuzeli s interneta, moguće je da su postavljena ograničenja sigurnosti. Pobrinite se da su postavke sigurnosti na uređaju konfigurirane kako bi dopuštale otvaranje takvih datoteka. Ako imate stariju verziju operativnog sustava, a dokument zahtijeva noviju verziju za ispravno otvaranje, onda morate ažurirati operativni sustav na svojem uređaju.


Tagovi: