Zakon o vodama

Financije

Zakon o vodama

Zatraži brzi kreditAKCIJA! BESPLATAN kredit za NOVE korisnike do 400 € sa rokom otplate do 30 dana. Bez naknada, jamca i skrivenih troškova. Posudiš 400 € - vratiš 400 €

Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zakon o vodama – što on znači

Zakon o vodama nam govori o pravnome statusu vode, vodnom dobru te vodnoj građi, njegovom upravljanju kakvoće i količine vode, i također zaštiti od štetnog djelovanja vode, detaljnoj melioracijskih odvodnji i navodnjavanju, o posebnoj djelatnosti za potrebe upravljanja vodom, institucionalnom ustroju obavljanja spomenutih djelatnosti i svim ostalim pitanjima koji se vežu uz vode i vodno dobro. No, ovaj zakon o vodama se ne bavi s uređenjem radioloških onečišćenja vode i vodnih dobra.

Već i kroz daljnju povijest možemo vidjeti prve primjere zakona koji se bavi regulacijom vode i njegovim vlasništvom. Zakoni Lipit Ishtar i Ur Nammu sadrže odredbe o vodi, prije Hamurabija najmanje 250 godina, i jasno pružaju normativne temelje na kojima je Hamurabijev kodeks izgrađen i bave se pitanjima voda, a ovaj je kodeks uključivao upravljanje korištenjem voda. U vrijeme kada je šifra napisana u staroj Mezopotamiji, civilizacije u okolnim zemljama bile su ovisile o rijekama Tigris i Eufrat kako bi preživjele. Kao rezultat toga, čelnici su morali razviti zamršene kanale i sustave za navodnjavanje kako bi zadržali svoje potrebe za vodom, a ovaj kodeks je razvio prije oko 3800 godina babilonski kralj Hamurabi

Zakon o vodama – na što se odnosi

Zakon o vodama je područje prava koje se bavi vlasništvom, kontrolom i korištenjem vode kao resursa. Najtješnje je povezan s imovinskim pravom, a razlikuje se od zakona koji reguliraju kvalitetu vode.

Voda je sveprisutna i ne poštuje političke granice. Zakon o vodama se mogu primjenjivati na bilo koji dio hidrosfere nad kojim se mogu postaviti zahtjevi za prisvajanje ili održavanje vode kako bi služila nekoj svrsi. Takve vode uključuju, ali nisu ograničene na površinske vode (jezera, rijeke, potoci, oceani i močvare), površinsko otjecanje (općenito voda koja teče kopnom od kiše, poplavnih voda i otapanja snijega prije nego što te vode dođu u vodotoke, jezera, močvare ili oceane), te podzemne vode (posebno voda prisutna u vodonosnicima).

Za zemlje unutar Europske unije, direktive koje se odnose na vodu važne su za upravljanje vodnim resursima te standarde zaštite okoliša i kvalitete vode. Ključne direktive uključuju Direktivu o urbanim otpadnim vodama iz 1992. i okvirnu direktivu o vodama, koja zahtijeva planove vodnih resursa na temelju riječnih slivova, uključujući javne sudjelovanje temeljeno na načelima Aarhuske konvencije.

Zakon o vodama – gdje ga možete pročitati

Zakon o vodama možete pronaći kao i pročitati u cijelosti preko interneta na web stranicama poput onih od Zakona, Propisi, Narodnih novina i Pravnog fakulteta, te svim ostalim sličnim web stranicama koje se bave objavljivanjem zakona i propisa koje su aktualne u našoj državi. Ujedno, moći ćete ondje pronaći i dodatna objašnjenja i informacije kako biste bolje shvatili na što se odnosi zakon o vodama te kada i kako se on primjenjuje. Za takve stvari možete pročitati i stručne članke u posebnim časopisima i novinama gdje će vam još bolje objasniti ovaj zakon kroz primjere i detaljnija objašnjenja.

Ukoliko dođe i do promjene zakona o vodama, ove stranice će u veoma brzom roku ažurirati informacije kako biste znali pravodobno koje su nove promjene u zakonu i vrijedi li i dalje druga pravila odnosno propisi kao što su do sada vrijedili, ili su se neke stavke i članci u zakonu promijenili.

Tagovi: