Zakon o parničnom postupku

Financije

Zakon o parničnom postupku

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zakon o parničnom postupku – što je to

Zasigurno ste se do sada susreli s terminom parnički postupak ili još bolje poznate ljudima naziv parnica. No, iako većina ljudi je čula za ovu riječi, nisu svi upoznati s time što točno znači ova riječ i na što se ovaj zakonski postupak odnosi. Uglavnom, parnički postupak odnosno parnica znači da je to građanski sudski postupak koji se po pravilima rješavaju bilo kakvi sporovi odnosno građanskopravne stvari gdje se pritom pruža zaštita svim ugroženim ili pak povrijeđenim subjektima tih građanskih prava.

U ovom slučaju se sud drži propisanog zakon o parničnom postupku te raspravljaju i odlučuju o pravima i obvezama, bez obzira radilo se o obiteljskim odnosima, radnim, trgovačkim odnosima ili pak imovinskim i bilo koji drugim sporovima građanskopravne prirode. U ovim slučajevima vrijedi zakon o parničnom postupku koji služi da olakša i riješi sporove gore navedenih vrsti. U nastavku ćemo vam reći više o temi te gdje možete pronaći zakon i na što se on odnosi.

Zakon o parničnom postupku – na što se odnosi

Zakon o parničnom postupku se odnosi na sve sporove koje imaju poveznice s osnovnim pravima kao i obvezama i prema čovjeku i prema građaninu, te se na sudu raspravlja kao i odlučuje o ishodu spora povezanim s osobnim te obiteljskim odnosima građana što uključuje i bračne parnice i skrbništvo nad djetetom nakon razvoda braka, te ujedno i s radnim sporom, trgovačkim, sporom, imovinskim sporom te i svim ostalim građanskopravnim sporom ukoliko naravno nije zakon za neke od tih sporova određen da ih sud rješava prema nekim drugim pravilima od nekog drugog postupka.

Zakon o parničnom postupku je klasični i redovni način kako se rješavaju većina građanskih sporova te ona predstavlja pravni put pri donošenju suda za sve građanske probleme koje se mogu dogoditi. Svaka parnica i parnički postupak može drugačije trajati ovisno o tome koja je stvar u pitanju, kojoj se vrsti parnice radi te koliko je jako komplicirana situacija.

Zakon o parničnom postupku – gdje možete ga u cijelosti pročitati

Uvijek je preporučljivo za građane da prije nego što pokrenu parnicu odnosno parnički postupak da dobro prođu kroz zakon o parničnom postupku kako bi znali na što se on odnosi te ujedno kako bi on mogao završiti i ide li to u njihovu korist ili ne, te ujedno da znaju isplati im li se pokrenuti parnicu te koje sve mogućnost imaju pritom.

Zakon o parničnom postupku možete lako pronaći putem internet, preko web stranica od Zakona, Narodnih novina i Pravnog fakulteta gdje će vam biti prikazan zakon i nalaziti će vam se još dodatna objašnjenja te to sve možete u miru u cijelosti pročitati te saznati pritom sve bitne informacije koje vam trebaju kako biste znali u što se možda potencijalno opuštate i kako biste znali sva svoja prava prije nego što pokrenete parnicu kako biste mogli izvući maksimalnu korist za sebe i tko kod drugi da je uključen u ovoj situaciji.

Tagovi: