Vodica za lice – čemu služi i kako se pravi

Vodica za lice - čemu služi i kako se pravi

Vodica za lice - idealan dodatni preparat za svakoga!

Danas kada imamo razvijenu kozmetičku industriju, ali i kozmetičku znanost, kreirali smo mnoge preparate koji mogu pomoći u očuvanju zdravlja kože lica, ali i u estetici lica i općenito održavanju zdravlja kada je u pitanju naša koža. Jedan od takvih preparata je vodica za lice. Ona ima poseban sastav koji štiti, hidratizira i čuva kožu od bakterija i nečistoća.

Vodica se može kupiti ili napraviti doma. Da biste kreirali svoju vlastitu, preskočite na dno članka. Kupovne vodice za lice uglavnom sadrže aloe veru, ružinu vodicu i termalnu vodicu. Vodica za lice vro je praktična stvar koju svatko može nositi sa sobom. Koristi se usred noćnih partija kada koži treba malo svježine, ujutro da bi se koža "razbudila" kao i povremeno čisto radi osvježenja. Hoćete li kupiti vodicu u kozmetičkim dućanima ili napraviti svoju, nije jako bitno kod većine ljudi. Ukoliko imate izrazito osjetljivu kožu, vjerojatno je vodica koju sami radite nedovoljna i treba potražiti adekvatnu za Vašu kožu u trgovinama.

Vodica za lice - čemu zapravo služi?

Vodica za lice je, kako smo rekli, preparat koji služi osvježavanju lica, hidrataciji kože i ima umirujući učinak. Prvenstveno je u pitanju osvježenje - efekt koji je djelomice i psihosomatski, no ima i pravi efekt. Vodica osvježava lice i daje mu dodatan sjaj. Drugi efekt je hidratizacija kože. Hidratizacija je vrlo bitna svakome tko želi zadržati mladenački izgled svoga lica.

Kako starimo, tako i naša koža gubi vodu i elastičnost pa se stvaraju bore ili obješeno lice. Redovitom hidratacijom taj proces možemo usporiti, a još više ćemo ga usporiti ukoliko sastav vodice za lice ima i hijaluronsku kiselinu ili retinol. Naravno, vodica za lice ima i umirujući učinak: smanjuje nastanak crvenila na licu i opušta. Ovo je vrlo bitno onima koji imaju osjetljivu kožu, a takvi najčešće i trebaju koristiti vodicu za lice. Pored svih ovih efekata, vodica ima i još jedan, a taj se tiče bolje apsorpcije drugih preparata poput krema.

Vodica za lice i kako ju napraviti doma?

Vodicu za licu možete napraviti i kod kuće, a za to Vam neće trebati puno novaca niti truda. Ono što morate znati doduše je, da vodice koje sami pravite nemaju toliki rok trajanja kao one kupovne i većina njih više nisu za korištenje nakon 10 dana. Osim toga, svaku koju napravite doma čuvajte u frižideru kada ju ne koristite (ako idete van, naravno da ćete ju uzeti sa sobom, no ostatak dana ju držite u frižideru). Sve što Vam treba je bočica sa dispenzerom i sastojci. Bočiću dobro sterilizirajte prije korištenja, a zatim dodajte sastojke.

Jednostavna vodica za lice koja se može napraviti doma je ona od zelenog čaja. Skuhajte čaj i ostavite ga zajedno s vrećicom sat vremena. Na kraju dodajte par kapi vitamina E i sadržaj prelijte u bočicu s dispenzerom. Vodica za lice od zelenog čaja najbolja je za masnu kožu i kožu pogodnu za nastanak akni. Isprobajte i druge čajeve poput kamilice koja također ima odličan učinak kao vodica.


Tagovi: