Visanne – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Visanne - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Visanne – primjena i djelovanje

Visanne je lijek koji sadrži aktivni sastojak dienogest te se koristi se za liječenje simptoma uzrokovanih benignom proliferacijom endometrija, poput bolnih, obilnih ili neredovitih menstrualnih krvarenja. Dienogest djeluje na tijelo na način da suzbija djelovanje estrogena, hormona koji stimulira rast i proliferaciju endometrija. Time se postiže suzbijanje prekomjernog rasta sluznice maternice, čime se smanjuju simptomi povezani s prekomjernim krvarenjem i bolovima tijekom menstruacije. Kao i svi lijekovi, Visanne može izazvati nuspojave, o kojima ćemo više reći u sljedećem dijelu članka, gdje ćemo također reći kako se uzima lijek, te koje sastojke sadrži u sebi i gdje se mogu kupiti tablete. Prije nego što krenete uzimati ove tablete, veoma je važno obavijestiti svojeg liječnika o svim trenutnim i prošlim zdravstvenim stanjima, kao i o svim lijekovima i dodacima prehrani koje uzimate trenutno jer neki lijekovi i dodaci prehrani mogu utjecati na djelovanje lijeka. Također je bitno za istaknuti kako se ovaj lijek ne smije koristiti kao kontracepcijsko sredstvo.

Visanne – upute i nuspojave

Visanne se uzima jednom dnevno u isto vrijeme svaki dan uz čašu vode. Preporučena dnevna doza je 2 miligrama, no liječnik može propisati različitu dozu ovisno o individualnim potrebama pacijentice. Lijek se uzima nakon jela jer se tako bolje apsorbira i smanjuje rizik od nuspojava. Važno je pridržavati se preporučene doze i uzimanja lijeka u isto vrijeme svaki dan kako bi se postigao najbolji učinak. Najčešće nuspojave uključuju glavobolju, mučninu, bolove u trbuhu, promjene raspoloženja, akne i povećanje tjelesne mase. Ove nuspojave su obično blage i prolazne, a mogu se ublažiti primjenom manje doze ili uzimanjem lijeka uz hranu. Rijetko kada se mogu pojaviti ozbiljnije nuspojave, poput tromboze, krvarenja iz maternice, bolesti jetre, depresije i anksioznosti. Ukoliko se pojave ozbiljnije nuspojave, trebate se odmah obratiti svojem liječniku. Također, Visanne može utjecati na razinu šećera u krvi, te stoga osobe koje pate od dijabetesa trebaju pratiti svoju razinu šećera u krvi dok uzimaju ovaj lijek.

Visanne – cijena i iskustva

Visanne tablete se trebaju držati u njihovom originalnom pakiranju kako biste ih zaštitili od sunčeve svjetlosti i vlage. Držite ih na sobnoj temperaturi. Pripazite da se ovaj lijek ne nalazi u vidokrugu i lakom dohvatu male djece kako ne bi slučajno progutale ove tablete. Nakon što ovim tabletama istekne rok trajanja, ne smiju se više upotrebljavati te se trebaju baciti kako Vam je preporučio Vaš ljekarnik. Nemojte bacati ove tablete u klasični kućanski otpad kao ni u otpadne vode kako ne biste zagadili okoliš. Visanne tablete sadrže u sebi djelatnu tvar dienogest, te jedna tableta sadrži 2 miligrama ove tvari. Također lijek sadrži i druge pomoćne tvari kao što su laktoza hidrat, povidon K 25, krumpirov škrob, mikrokristalična celuloza, talk, krospovidon te magnezijev stearat. Tablete su bijele boje, okruglog oblika te imaju oznaku B na jednoj strani. Dostupan je u pakiranjima po 28,84 i 168 tableta. Može se kupiti po pristojnoj cijeni u svakoj ljekarni uz predočenje recepta. Mnoge su žene istaknule kako lijek ima brzo i učinkovito djelovanje, te većina nisu iskusile nuspojave.

Tagovi: