Veza sa starijim muškarcem

Ljepota i zdravlje

Veza sa starijim muškarcem

Zašto je veza sa starijim muškarcem poželjna?

Budimo realni u današnjem svijetu veza sa starijim muškarcem ukoliko je žena podosta mlađa je uvijek nekako tabu tema, dok je ženska veza s mlađim muškarcem nešto normalnija stvar. Veze sa starijim muškarcima uvijek potegnu onu slavnu “problemi sa taticom”, i često se ovakvi odnosi gledaju kao iz koristi nego ljubavi. Zašto postoji privlačnost prema starijim muškarcima sa strane mlađih žena?

Smatra se kako stariji muškarci već imaju sređen život i kako znaju što žele jer su prošli sve gluposti u svojim mladim danima. I dok je većinski navedeno istina, isto tako postoji i onaj tip muškaraca koji samo žele zabavu pod starije dane. Zašto je veza sa starijim muškarcem poželjna? Postoji niz razloga zašto mlada žena želi ostvariti ovakvu vezu, interesi mogu biti od financijskih pa sigurnosnih, sve do ljubavnih.

Slobodni stariji muškarci često iza sebe imaju prošli život koji može uključivati djecu i bivšu ženu, određen posao itd. Možda zvuči nevjerojatno ali mnoge žene će pasti na muškarce koji imaju određene “odrasle” odgovornosti jer to u startu ulijeva već osjećaj sigurnosti kojemu svi težimo u odnosima. Ljubav između mlađe žene i starijeg muškarca je ostvariva, ali treba imati na umu da će ovakav odnos biti osuđivan s obje strane.

Kako znati da li je veza sa starijim muškarcem za vas?

Kao i u svakoj vezi neovisno o godinama partnera, prvo je bitno zapitati se što vi vidite u toj osobi i da li si možete zamisliti zajedničku budućnost sa njome. Kao što smo naveli bitno je imati i stereotipne osude na pameti, možda će netko vas gledati kao sponzorušu, dok će njega gledati kao ljigavca koji iskorištava mlađe cure. Ukoliko postoji simpatija prema starijem muškarcu, najbolje je odraditi razgovor s njime i vidjeti da li dijelite istu stranicu po pitanju odnosa, jedino tako ćete znati da li je veza sa starijim muškarcem za vas.

Zapitajte se da li stariji muškarac može pratiti vaš tempo života, i da li ćete se vi moći prilagoditi njegovom životu? Jaz među godinama će se definitivno pojaviti, osobito kada je riječ o zajedničkim izlascima ili u spavaćoj sobi. I dok je pomisao kako imate “gotovog muškarca” divna, morate znati da to dolazi sa svojom određenom cijenom. Veza sa starijim muškarcem će vam sigurno donijeti sigurnost, mirnoću, drugačiju vrstu intime, ali će isto tako oduzeti vam vašu spontanost na jedan način. Ovakva vrsta veze zahtjeva emocionalnu zrelost s obje strane, a to je međusobno razumijevanje i poneki kompromisi kako bi obje strane bile sretne.

Što možete očekivati kada je u pitanju veza sa starijim muškarcem?

Svi mi imamo svoja očekivanja vezana za budućeg partnera, i važno je odmah u startu znati da se možda neka neće ispuniti. Teško je u razgovoru s osobom koja vam se sviđa reći “Moja očekivanja su sljedeća” jer tu se već postavljate iznad nekoga. Kada je u pitanju veza sa starijim muškarcem najbolje bi bilo da se prema njemu ponašate kao s bilo kojim drugim dečkom ili muškarcem.

Ukoliko zaista volite starijeg muškarca onda znate da su godine samo broj, ali isto tako je bitno znati i svoje granice. Što možete očekivati kada je u pitanju veza sa starijim muškarcem? Možete svakako očekivati sigurnost bilo koje vrste, osjećaj pripadnosti i ljubavi, ali nažalost isto tako možete očekivati da će vas mnogi gledati kao “trofej” navedenom muškarcu. Nažalost možete očekivati i neugodne poglede i komentare, na koje se najbolje oglušiti jer vaša ljubav je vaša stvar.

Ovakva veza može biti nešto najbolje ukoliko ste od samog starta iskreni jedan prema drugome. Bez srama je bitno iznijeti očekivanja i želje, i isto tako s razumom prihvatiti nešto što vam se ne sviđa. Veza je uvijek 50 -50 bez obzira na godine. Nemojte misliti da samo zato što je muškarac stariji da ste vi automatski muza i da vam se sve dopušta, stariji muškarci itekako dobro znaju što djevojke vide u njima i zato oprez.

Tagovi: