Upoznavanje njegovih roditelja

Ljepota i zdravlje

Upoznavanje njegovih roditelja

Kako se pripremiti na upoznavanje njegovih roditelja?

Bez obzira da li vam je ovo prvo ili deseto upoznavanje roditelja od dečka, uvijek je dobro zapitati se kako se pripremiti na upoznavanje njegovih roditelja. Lako je napisati “Budite što jeste, lijepo se obucite, nabacite smiješak”, svi znamo kako je jedno teorija a drugo praksa. Upoznavanje roditelja je veliki korak u vezi, ono je praktički stepenica više u ozbiljnosti odnosa i često može biti presudan faktor.

Neki dečki su jako vezani za roditelje, dok drugi rade upoznavanje formalnosti reda radi, bez obzira na razlog bitno je da se vi prezentirate u najboljem svjetlu. Upoznavanje njegovih roditelja svakako je stresa situacija, što znači da zahtjeva određenu pripremu. Upoznavanje je najbolje dogovoriti onda kada se osjećate dobro i pomalo uzbuđeno, nikako kada vam nije do druženja. Obucite se lijepo, ali komotno, nabacite smiješak, budite prirodni. Prvi dojam je bitan, i na temelju njega njegovi roditelji će stvoriti određenu sliku o vama i vašem odnosu.

Kako će izgledati upoznavanje njegovih roditelja?

Svaka obitelj je priča za sebe, i ne treba se zamarati opće s time kakvi su mu roditelji i što možete očekivati. Upoznavanje njegovih roditelja će se vjerojatno dogoditi na kakvom obiteljskom ručku gdje ćete vi biti taj poseban gost. Na upoznavanje bi bilo poželjno donijeti maleni znak pažnje kao zahvalu na poziv, darujte kakvu buteljicu vina i kavu.

Na upoznavanju se neće očekivati ništa od vas, samo da budete ono što jeste i da komunicirate i odgovarate na pitanja. Ako baš imate potrebu možete se ponuditi pomoći postaviti ili raspremiti stol ukoliko je ručak kod njih, možete skuhati kavu itd. Ovakvim postupcima ćete vrlo vjerojatno ostaviti dojam na roditelje kako ste vrijedna i kako vam ništa nije problem.

Ovdje već možete zaraditi prvi kompliment i osvojiti roditelje na jednostavan način. Upoznavanje njegovih roditelja je bitan korak u vašoj vezi i normalno je da želite da on prođe u što boljem tonu, zato je poželjno da se prije upoznavanja konzultirate s dragim što i kako. Neki roditelji možda ne vole neke teme, neki možda vole imati kakve prepirke, neki su možda šutljiviji, zato je bitno da pitate partnera ugrubo što možete očekivati.

Što kada završi upoznavanje njegovih roditelja?

Kada završi upoznavanje njegovih roditelja to je to, čestitamo, uspjeli ste! Drugi susret će već ići lakše, kao i svi susreti nakon i za čas ćete postati dio obitelji ukoliko naravno to želite. Upoznavanje njegovih roditelja će svakako biti pomalo stresno i naravno da će vam biti teško biti svoja i možda ćete pomalo glumatati, ali to je sve ok ukoliko je u zdravim granicama. Bitno je da se pridržavate osnovnog bontona, da ste kulturni i na kraju krajeva svoji. Poželjno bi bilo da s partnerom baš ne razmjenjujete neku pretjeranu nježnost, da ne popijete previše i da ne ulazite u rasprave.

Po završetku upoznavanja bilo bi lijepo da se opet ponudite za kakvu pomoć, i da se zahvalite na gostoprimstvu. Većina naših roditelja je starog kova i jako vole kulturu, tako da imajte na pameti da što se pristojnije ponašate da više “bodova” dobivate. Upoznavanje ne mora biti stresno i ne morate imati grčeve u želucu, iako je to sasvim normalna reakcija jer ipak se radi o osobama koje su odgojile vašeg partnera.

Tagovi: