Uplata novca na bankomatu

Financije

Uplata novca na bankomatu

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 01.12.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Uplata novca na bankomatu

Uplata novca na bankomatu je sitna promjena koju su banke uvele na svojim bankomatima, međutim neizmjerno je koliko su time olakšale život svojim klijentima. Koliko smo se puta zatekli u banci na dan kada umirovljenicima država isplaćuje mirovine i poželjeli da taj dan nismo došli u poslovnicu banke. Nažalost, naši umirovljenici iz nekog razloga svoje mirovine rijetko podižu na bankomatima, već po navici čekaju na isplatu u redu za šaltere.

Tih par dana kada umirovljenici učestalije posjećuju banke, ostali klijenti banka izbjegavaju posjećivati poslovnice. Srećom pa su se isplate uvijek mogle vršiti na bankomatima, a od kada je moguća i uplata novca na bankomatu, mnogi klijenti su odahnuli i osjećaju neizmjerno olakšanje zbog ove usluge. Više nije potrebno čekati u redu kako bi izvršili jednostavnu radnju kakva je uplata novca na račun, već sve to možete obaviti na bankomatima. Još uvijek se novac ne može uplatiti na svim bankomatima, međutim banke konstantno šire mrežu uplatnih bankomata.

Uplata novca na bankomatu – postupak

Uplata novca na bankomatu jednako je jednostavna kao i isplata novca sa računa. Naravno, za uplatu također morate imati bankovnu karticu kako bi mogli odraditi postupak prijave u sustav bankomata. Dakle, umetnete bankovnu karticu u bankomat i utipkate sigurnosni pin. Bankovnu karticu možete očitati i beskontaktno, te potom upisati sigurnosnu lozinku ili pin.

Tada u sučelju koje se pojavi na ekranu bankomata, umjesto isplate, kliknite na uplatu novčanih sredstava. Nakon toga će vam se na bankomatu otvoriti pretinac u koji ćete umetnuti novčanice, koje će bankomat potom prebrojati. Kada ih prebroji na ekranu će vam prikazati iznos prebrojanog novca, kako bi vi mogli provjeriti a potom potvrditi iznos. Nakon vaše potvrde, novac će biti uplaćen na vaš bankovni račun u roku od svega par minuta. Uplata novca na bankomatu je zaista brz postupak, oko kojega se banka potrudila te ga maksimalno pojednostavila kako bi ga mogli koristiti svi klijenti banke, bez iznimke.

Uplata novca na bankomatu – ograničenja

Kada je uplata novca na bankomatu u pitanju, postoje i određena ograničenja sa korištenjem i iznosima uplate. Kao što u većini slučajeva na bankomatu ne možete napraviti isplatu veću od 6000 kuna, tako na bankomatima gdje su moguće uplate, ne možete uplatiti iznos veći od 100 000 kuna ako ste privatna osoba i iznos veći od 200 000 kuna ako novac uplaćujete kao pravna osoba.

Međutim ne možemo reći kako ovi dozvoljeni iznosi nisu i više nego dovoljni za većinu klijenata kako bi mogli uplatiti željena sredstva. Tehnički detalj koji se odnosi na uplatu novca na bankomatu, odnosi se na način kako stavljate novac u pretinac. Novčanice je potrebno maksimalno izravnati, kako bi brojač u bankomatu mogao prebrojati novac. Ograničenja ne postoje s obzirom na račun na koji želite uplatiti novac, pa možete birati na koji će od računa koji imate otvoren u banci, biti izvršena transakcija. S vremenom će uplata novca na bankomatu biti još jednostavnija, a mnoge banke su već najavile mnoge novosti vezanih za uplatne bankomate.

Tagovi: