Upala usne šupljine prirodni lijek

Ljepota i zdravlje

Upala usne šupljine prirodni lijek

Upala usne šupljine prirodni lijek i kako nastaje upala

Upale su normalna pojava, na raznim mjestima unutar i na površini ljudskog tijela. Nema čovjeka koji barem jednom u životu nije doživio neku vrstu upale. Upale se uglavnom događaju kao posljedica infekcije, tj. negativnog utjecaja mikroorganizama, poput bakterija, virusa ili gljivica. Uglavnom nisu tegobe težeg karaktera, posebno ako se na vrijeme prepoznaju i počnu liječiti. Jedna od učestalijih upala svakako je upala usne šupljine. Prva i takozvana primarna upala usne šupljine uglavnom se preboli još u vrtićkoj dobi, jer uglavnom i nastaje kada djeca krenu u vrtić. Upale i infekcije uglavnom nastaju kao posljedica općeg pada imuniteta, kao prirodne zaštite od raznih bolesti i zdravstvenih tegoba. Upala usne šupljine prirodni lijek ima, pa ćete ju osim standardnog liječenja antisepticima koje možete kupiti u ljekarnama, moći liječiti i raznim domaćim pripravcima. Upala usne šupljine prirodni lijek može biti i najbolji je svakako prevencija, tj. održavanje uredne higijene usne šupljine i zuba.

Upala usne šupljine prirodni lijek prevencija

Upala usne šupljine prirodni lijek možete sami napraviti u svom domu. Upala usne šupljine prirodni lijek će vam sigurno pomoći, ali ćete morati provesti nekoliko pa i bolnih dana u liječenju. Međutim najvažnija i najbezbolnija je prevencija upalnih stanja, na način da održavate prvo opću osobnu higijenu, a potom i da njegujete usnu šupljinu. Kako smo rekli prva upala usne šupljine uglavnom se javlja kada dijete krene u vrtić, zato je jako bitno djetetu od malena prenositi važnost pranja ruku i sl. Isti problem imaju i odrasli i ovakve upale napadaju sve dobne skupine. Jedna od važnijih stvari je četkica za zube. Trebate ju dovoljno često mijenjati, a i dok ju koristite paziti gdje ju ostavljate. Prste ne gurajte u usta i ne grickajte nokte. Ruke su leglo mikroorganizama i grizući nokte drastično povećavate šansu za razvoj upale. Ako imate protezu ili mobilni aparatić, obavezno ih noću vadite i adekvatno pospremite. Ako ste slučajno ozlijedili usnu šupljinu, da li prevrućom hranom ili mehanički, odmah djelujte sa antiseptikom kako bi spriječili nastanak infekcije.

Upala usne šupljine prirodni lijek koji se može doma napraviti

Upala usne šupljine prirodni lijek mogu biti razne stvari i namirnice koje možete pronaći u svom domu, prirodi ili dućanu mješovite robe. Upala usne šupljine prirodni lijek broj jedan ili barem jedan od najboljih je list i eterično ulje kadulje. Ispiranjem usne šupljine čajem od kadulje, umirit ćete upalu desni, grla i smanjiti afte i njihovo širenje. Za jači učinak jednu kad eteričnog ulja kadulje stavite na četkicu, zatim trljajte zube. Na ovaj način brže ćete izliječiti bolne i upaljene desni. Sličan efekt imati će i eterično ulje eukaliptusa. Jedan sastojak koji vrlo vjerovatno svi imate kod kuće je cimet. Cimet je jako učinkovit protiv bakterija i virusa, pa se stavlja u razne pripravke za njegu usne šupljine. Isto možete i sami napraviti ali imajte na umu da se cimet stavlja u malim količinama, najviše prstohvat. Sa cimetom treba niti oprezniji pa se svakako posavjetujte i sa iskusnim fitoterapeutima. Naravno ako niste vični pravljenju prirodnih lijekova, onda je bolja opcija odlazak kod liječnika i kupnja preporučenih antiseptika poput propolisa.

Tagovi: