Ugovor o kupoprodaji motornog vozila primjer

Financije

Ugovor o kupoprodaji motornog vozila primjer

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 29.11.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako izgleda ugovor o kupoprodaji motornog vozila primjer

Ako želite kupiti novi auto, taj pravni posao nužno podrazumijeva sklapanje ugovora o kupoprodaji motornog vozila. Postoji ugovorna forma u kojoj se takav ugovor sklapa. U suštini, trebaju biti zadovoljene odredbe Zakona o obveznim odnosima. Točnije, to znači da prodavatelj i kupac moraju očitovati svoju volju na način da se sporazume oko bitnih sastojaka ugovora: predmetu ugovora i cijeni. Ipak, vjerojatno se i dalje pitate kako izgleda ugovor o kupoprodaji motornog vozila primjer. Iako postoje neki obrasci ovog ugovora na internetu, za vas je važnije i sigurnije da sami razumijete kako taj ugovor treba izgledati.

Stoga, umjesto da guglate kako izgleda ugovor o kupoprodaji motornog vozila primjer, upućujemo se da radije pročitate relevantne odredbe zakona o obveznim odnosima ili se posavjetujete s odvjetnikom ako ste u takvoj mogućnosti. U suštini, morate se sporazumjeti oko predmeta ugovora, dakle auta, i cijeni. U ugovoru se mogu odrediti i penali za nepoštivanje ugovornih odredbi, nadležan sud i tome slično.

Ugovor o kupoprodaji motornog vozila primjer i sve što trebate znati

Prije upuštanja u kupovinu vašeg budućeg najdražeg motornog ljubimca, svakako je pametno dobro se informirati o takvom ugovornom odnosu i svim pravima i obvezama koje će se odnositi na vas kao budućeg vlasnika. Isto tako, pametno je znati ako se u ulozi prodavatelja što vam je sve činiti. Dosta informacija o tome možete saznati na način da na internetu napišete ugovor o kupoprodaji motornog vozila primjer. Tako ćete npr. naići na informacije da prodaja auta nužnu uključuje i odjavu vozila. Točnije, dužni ste odjaviti auto 15 dana od prodaje. Ako to ne učinite, možete odgovarati za takvo što.

Najbolje što možete napraviti jest upisati u svoju internetsku tražilicu ugovor o kupoprodaji motornog vozila primjer te proučiti neki od javno dostupnih predložaka ugovora. Ono što trebate znati jest da mnoge od tih ugovornih odredbi možete mijenjati po svojoj želji. Takve odredbe se nazivaju dispozitivnim odredbama, te o volji stranaka ovisi kako će ugovoriti ta područja.

Ugovor o kupoprodaji motornog vozila primjer

U nastavku ovog teksta ćemo vam objasniti ugovor o kupoprodaji motornog vozila primjer. Točnije, naglasit ćemo što sve jedan takav ugovor treba sadržavati. Zapamtite, što ste informiraniji, to su vaša prava zaštićenija. Ako niste sigurni koliko znate, uvijek je dobro obratiti se odvjetniku za pomoć. No krenimo u srž problema. Što je ugovor o kupoprodaji motornog vozila primjer?

To je ugovor koji treba sadržavati neke osnovne sastojke: tako treba sadržavati precizno određene osobe prodavatelja i kupca, navodeći njihovo puno ime i prezime, adresu i oib. Isto tako, mora precizno i nedvojbeno biti opisano motorno vozilo koje je predmet kupoprodaje. Zatim, mora biti naznačena kupoprodajna cijena i sami uvjeti plaćanja. U ugovoru se mogu definirati i porezi, pristojbe i troškovi. Isto tako, iako je to područje zakonom definirano, odgovornost za nedostatke se može ugovoriti i drugačije ugovorom. Konačno, u ugovoru se mogu odrediti okolnosti poput stupanja u posjed vozila, ništetnosti, i mjerodavnog prava za rješavanje sporova.

Tagovi: