Trebate li pomoći svojim voljenima da otplate dugove?

Financije

Trebate li pomoći svojim voljenima da otplate dugove?

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 17:46
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Otplata dugova i dodatna pomoć

Život s dugovima je svakako stresan i naporan, osobito ako smo svjesni da nam je potrebna dodatna pomoć. Dodatnu financijsku pomoć će mnogi potražiti u banci ili kreditnoj agenciji, ali i kod svojih najbližih. Otplata dugova može biti mučan proces koji može potrajati godinama, i upravo zato mnogi traže dodatnu pomoć. Postavlja se pitanje da li bi trebali pomoći svojim voljenima u otplati dugova? Otplata dugova je svakako teška tema, osobito onima koji se u njima nalaze i onima koji su svjesni da trebaju pomoć.

Naši najbliži su često prva opcija koju razmatramo kada nam treba dodatna financijska pomoć, a razlog tome je lakši dogovor oko povrata novca. Iako je riječ o dobroj soluciji, važno je imati na pameti da ovakvom vrstom pomoći možemo potencijalno narušiti dobar odnos sa svojim najbližima. U današnje doba novac je potreban svima, i novčanu pomoć nikako ne bi smjeli shvaćati zdravo za gotovo. Da li bi trebali pomoći svojim voljenima ako imaju dugovanja? Odgovor je da, no uz posebne uvjete.

Kako se otplata dugova može ubrzati?

Otplata dugova je dugotrajan proces i on će zahtijevati upornost i vrijeme. Da li postoji način kako možemo ubrzati otplatu duga? Postoji. Mnogi dužnici sami otplaćuju svoja dugovanja, što je često frustrirajuće jer traje puno dulje. Dužnik dodatnu pomoć može zatražiti u banci, kreditnoj agenciji ili kod svojih najbližih. Kako nam banke mogu pomoći? Ukoliko je riječ o kreditu, moguća je prilagodba u otplati i izrada drugačijeg otplatnog plana. Ukoliko ste financijski sposobni, moguće je podizanje i dodatne pozajmice, zajma ili kredita.

Kako nam kreditne agencije mogu pomoći? Ako vam banka ne može pomoći, tada vam kreditne agencije mogu ponuditi pozajmice, zajmove ili kredite manjih iznosa. Hitri krediti su zadnjih godina najpopularniji način za rješavanje financijskih problema. Kako nam najbliži mogu pomoći u otplati duga? Poput banaka ili kreditnih agencija, naši najbliži nam mogu pozajmiti novac. Novac koji posuđujemo od najbližih se može posuditi na povjerenje, ili se može napraviti ugovor koji se ovjerava kod javnog bilježnika. Otplata dugova svakako zahtijeva dodatnu pomoć ako smo svjesni da ne možemo dugovanje riješiti sami.

Otplata dugova i nadzor nad financijama

Nakon što ste riješili svoja dugovanja, kreče proces koji se naziva nadzor nad financijama. Nadzor nad vlastitim financijama zahtijeva redovno i odgovorno upravljanje novcem. Vaša otplata dugova prestaje onog trenutka kada ste podmirili sve financijske obveze prema drugim i trećim stranama. Kako izbjeći ponovni scenarij dugovanja? Financijski stručnjaci često navode kako je potrebno napraviti financijski plan. Ako ste svjesni da su vam financije nategnute, tada je najbolje da na papir stavljate svoje mjesečne prihode i izdatke.

Otplata dugova često zna donijeti nove dugove ili financijske probleme, zato je važno da na vrijeme reagirate. Često ćete vidjeti kako mnogi savjetuju i štednju, iako je to mnogima danas teško. Najbolji savjet nakon otplate dugova je da pratite svoje troškove. Probajte mjesečno odvajati određenu svotu “za crne dane” i primijetit ćete kako vam novaca nikada neće nedostajati. Naravno, nemojte si zadati velike iznose u početku, nego krenite s manjim iznosima koje ćete postupno povećavati ako se pokaže mogućnost.

Tagovi: