Torba za rodilište gdje kupiti

Torba za rodilište gdje kupiti

Svi znaju da se događaju prenešene trudnoće, ali su česti i prijevremeni porodi. Upravo zbog toga torba za rodilište treba biti spakirana prije termina za porod, već nakon 37-og tjedna trudnoće treba čekati spremna, za slučaj žurnog odlaska u rodilište. Kupiti je možete u ljekarnama, trgovinama bebi opreme, i u mnoštvu web trgovina online putem, a neki od njih nude set u kojem je manji model za rađaonu, veći za boravak u bolnici i jedan za povratak bebe iz bolnice.

To i nije loša ideja, jer torba za rodilište, odnosno predrađaonu i rađaonu je za minimalan broj neophodnih stvari, onu veću za boravak u bolnici vam mogu donijeti partner ili članovi obitelji kada vas prebace na bolnički odjel, a onu s bebi opremom će vam partner donijeti pred sam izlazak iz bolnice. Tako ćete u svakom trenutku imati sve neophodne stvari, a izbjeći da vam se stvari zagube u kaotičnoj žurbi, negdje u bolničkim labirintima.

U predrađaonu i rađaonu se nosi ono najnužnije i za to vam je dovoljna manja torba, a sve što sadrži manja torba za rodilište je u predloženom popisu. Trebate osobne dokumente, zdravstvenu i trudničku dokumentaciju, trudničku knjižicu, knjižicu ultrazvučnih pregleda, povijest trudnoće, potvrdu krvne grupe, RH faktora i sve trudničke nalaze. Zatim trebate toaletni papir, papirnate i vlažne maramice, jednokratne gaćice, higijenske uloške, manji ručnik, japanke ili papuče, negaziranu vodu za piće, nešto za grickanje, mobitel i punjač.

Velika torba za rodilište vam treba čim vas prebace na bolnički odjel, a u njoj neka bude ogrtač, spavaćica, čarape, grudnjak za dojenje, 2 velika i 1 mali ručnik, papuče, jednokratne gaćice, higijenski ulošci, papirnate i vlažne maramice, higijenski pribor i potrepštine, sprej za rane, jastučići za dojenje, ulje za bradavice, sprej za rane, jednokratne čaše, jednokratne pelene za bebu, bebi krema, mobitel i punjač. Suprug ili netko drugi od obitelji će vam je donijeti čim vas prebace na bolnički odjel.

Kada vam u bolnici saopće vrijeme izlaska iz bolnice, tada vam treba treća torba za rodilište sa bebi opremom, ali u sa odjećom za vas u kojoj ćete izaći iz bolnice. U toj torbi trebaju biti jednokratne pelene i barem jedna pamučna, tetra pelena. Zatim unutra mora biti robica za bebu u veličini 50 - 56, body, pamučno odjelce, čarapice, kapica, dekica ili neki laganiji prekrivač, ovisno o vremenu i atmosferskim prilikama, odnosno o godišnjem dobu.

I ne manje važno, torba za rodilište treba sadržavati nešto komotniju odjeću za majku, jer ne znate u koju veličinu možete stati kratko nakon poroda. Ne zaboravite autosjedalicu s umetkom za bebe. Naravno da predložene popise možete korigirati ili nadopuniti prema svojim osobnim potrebama i navikama, korisno je imati u torbi za rodilište vlastitu ručnu izdajalicu, sterilne vrećice za izdajanje, sterilne gaze, fiziološku otopinu, jednokratne šprice, termalnu vodu za osvježavanje u slučaju navale vrućine i preznojavanja.


Tagovi: