Tko zove sa privatnog broja

Tko zove sa privatnog broja

Tko zove sa privatnog broja i zašto?

Mnogi od nas ignoriraju pozive koji dolaze sa privatnog broja, no to ne znači da nas ne zanima tko je zapravo misteriozni pozivatelj i što želi. Prije nego se odlučite otkriti tko zove sa privatnog broja, bilo bi dobro da se zapitate gdje se sve nalazi vaš broj mobitela. Pitate se kakve to veze ima s pozivima s nepoznatih brojeva? Ukolilko svoji broj mobitela imate javno vidljiv, tada je on dostupan svima, i to može biti uzrok raznim pozivima.

Gotovo svake godine na vijestima možemo vidjeti razne slučajeve gdje su se ljudi javili na nepoznate brojeve i tako doživjeli brojna neugodna iznenađenja poput ispražnjenog bankovnog računa. Prevare su veoma česte i potrebno je obratiti pozornost gdje ostavljate svoje podatke. Kako otkriti tko zove sa privatnog broja? Postoje razne metode otkrivanja sakrivenog broja. Za početak, da li biste opće trebali istraživati broj koji vas je nazvao? Ako imate česte pozive, svakako. Zašto? Na taj način možete saznati tko želi doći do vas i zašto vas treba.

Zašto se jednostavno ne javiti? Odgovaranje na nepoznate brojeve može biti poput otvaranja Pandorine kutije. Javljanje na ovakve brojeve može imati sljedeće ishode: Pozivatelj je unio krivi broj i dobio krivu osobu, pozivatelj je prevara ili vas pozivatelj zove kako bi vam pokušao nešto prezentirati ili prodati. Neovisno o kojemu je scenariju riječ, rijetko kada će osoba koja se javila biti zadovoljna. Zapamtite, ako vas netko treba privatno on vas nikako neće zvati sa prikrivenog broja. Kada vidite prikriveni ili sumnjiv broj, najpametnije je da pustite neka odzvoni.

Kako otkriti tko zove sa privatnog broja?

Primijetili ste kako često imate pozive sa nepoznatog ili sakrivenog broja i sada se pitate kako otkriti tko zove sa privatnog broja? Ukoliko je sami broj koji vas zove vidljiv ali nepoznat, tada vam mogu pomoći sljedeće metode: Unos broja u Google tražilicu - Broji koji vas zove možete veoma lako kopirati u Google tražilicu koja će automatski prepoznati broj. Što ako ne prepozna broj, da li to znači da on nije nigdje zaveden? Za bolje rezultate poželjno je da broj stavite pod navodnike. Na ovaj način tražilica će se bolje fokusirati na pronalazak broja. Online imenik - U slučaju da vam sama tražilica nije pomogla, tada se možete okrenuti online imeniku.

U imenik je dovoljno ukucati broj i pritisnuti pretraži. Navedeno će jedino vrijediti ako je osoba zavedena u imeniku. WhatsApp - Spremite nepoznati broj u imenik vašeg mobitela. Ako navedeni broj ima aplikaciju, pored broja se treba pojaviti malena ikonica od WhatsAppa. Kliknite na ikonicu kako bi se otvorio prozor za novi chat. Ovdje bi trebali vidjeti ime osobe. Kako otkriti tko zove sa privatnog broja? Ako vas netko gnjavi sa sakrivenog broja, tada je malo teže identificirati osobu. Nažalost, mobilni operateri ne smiju odavati informacije o pozivatelju, no oni mogu tražiti blokiranje poziva ukoliko vas broj aktivno maltretira. Blokiranje možete napraviti i sami na svom vlastitom mobitelu.

Da li je moguće uvijek saznati tko zove sa privatnog broja?

Postoji par načina kako možemo saznati tko zove sa privatnog broja, no potrebno je znati da ti načini nisu uvijek uspješni. Što to znači? Ukoliko "nema traga" broju koji vas zove, tada teško da ćete išta moći otkriti sami. Da li vam može pomoći vaš telefonski operater ili policija? U pravilu, vaš telefonski operater zna tko vas kontaktira, ali radi zaštite podataka ne smiju davati određene informacije. Policija može intervenirati tek onda kada pozivi postaju prijetnja za vašu osobnu sigurnosti. Što onda, kako saznati tko zove sa privatnog broja?

Možda je najbolje da broj ignorirate ili blokirate ako želite mir. Pozivi s nepoznatih i sumnjivih brojeva česti su u današnje doba, a sve zahvaljujući lakoj dostupnosti mnogobrojnih podataka koji se mogu pronaći online. Kako bi se zaštitili od sumnjivih poziva, preporučuje se da ne ostavljate svoji broj mobitela bilo gdje, kao i da ga ne postavljate na "vidljivo" ako koristite određene društvene mreže ili aplikacije. Pazite dobro koje stranice posjećujete i koje podatke o sebi ostavljate.


Tagovi: