Tarot majstori

Astro

Tarot majstori

Tarot majstori kao posrednici između vas i sudbine

Kartomant je naziv za majstora tarota, a izraz se sastoji od dvije riječi: karte i manus (ruke), u prijevodu bi značila rukovanje kartama. Kartomanti se često nazivaju i tumačima tarota ili osobama koje “čitaju” karte. Tarot majstori kao posrednici između vas i sudbine, u svim teškim i važnim trenucima, ovakva terminologija podrazumijeva i znanje i vještinu i možda treba reći da kartomanata ima puno, a stvarno vrsnih majstora tarota ipak daleko manje. Majstorstvo u tumačenju tarota se postiže stalnim radom na sebi i stalnim dograđivanjem znanja.

Često se tumačenje tarota u narodu naziva gatanje (pričanje), ali vjerujte, gatati vam može i osoba bez ikakvog znanja, a ispravno tumačiti karte i davati točne odgovore može samo provjereni majstor, koji i dalje uči, propituje i produbljuje svoje znanje. Tarot majstori vam nikada ne daju proizvoljne, odokativne odgovore na vaša pitanja i uvijek će vam nastojati objasniti zašto ste dobili baš takav odgovor.

Magija i ostale zablude oko tarot majstora

Nepismenom pripadniku nekog zabačenog plemena je i čitanje magijska radnja i to samo zato što ne poznaju slova niti način povezivanja slova u riječi i rečenice. Općeraširena zabluda u narodu je shvaćanje da je tumačenje tarota magija, samo zbog toga što većina ljudi ne razumije što je magija.

Tarot majstori, magija i ostale zablude oko tumačenja tarota, treba znati da je magija namjerna, zamaskirana radnja prema nekome ili protiv nekoga, a tarot je alat kojim se treba znati služiti, a tumačenje tarota je vještina za koju je potrebno puno znanja i vježbe ili prakse. Kao što je gatanje zbirni naziv za mnogo raznorodnih tehnika i metoda proricanja, tako je i magija skup obrednih rituala s kojima tarot nema nikakve veze, jer je tarot primijenjeno znanje u odgovaranju na vaša pitanja. Tarot majstori se ne rađaju, to se postaje mukotrpnim i strpljivim učenjem i praksom. Vježbom, stalnim učenjem uz primjenu intuicije, postiže se vrhunsko majstorstvo.

Što sve nude tarot majstori

Stvarno vidovite osobe ne trebaju alate, a tarot je alat i za rukovanje njime trebate znanje druge vrste, a ne vidovitost. Snažna intuicija ljudima koji slušaju svoj unutarnji glas pomaže biti uspješnima u svemu što rade. Intuicija je prvi prag vidovitosti, ali nije vidovitost, jer se vidovnjaci rađaju ili dar vidovitosti dobiju u nekoj šokantnoj situaciji u svom životu kao što je naprimjer povratak iz kliničke smrti.

Kažu da je Baba Vanga postala stvarno vidovita tek kada je u 16-oj godini oslijepila. Tarot majstori, vidovitost, proricanje ili samo savjetovanje, o tome je li tarot alat za proricanje ili samo predviđanje se među sobom spore i sami kartomanti. Konzalting je izum modernog doba i nerazumljiva tuđica za savjetovanje, a konzultacije su se udomaćile u svim sferama ljudskog rada i djelovanja. Tarot majstori ili tarot savjetnici su možda najispravniji naziv za ljude koji se bave tumačenjem tarota na profesionalan i odgovoran način.
Tagovi: