Tarot

Astro

Tarot

Tarot se sastoji od 78 karata

Špil karata koji poput sveobuhvatne enciklopedije simbolički pokriva sve zamislive i sve moguće događaje u bilo čijem životu. U oslikavanju ovog intrigantnog i zagonetnog špila karata su se okušali veliki, priznati i poznati umjetnici, kao i neki daroviti i posve nepoznati anonimci, tako je nastao likovno vrlo raznolik ali simbolički uvijek isti tarot, 78 karata, 78 ključeva za dešifriranje sudbine i događaja u čovjekovom životu, koji se planetarno koristi kao najpopularniji alat za predviđanje događaja i proricanje sudbine.

Čitanje i tumačenje ovih lijepih i snažnih slika jest korespondencija između sudbine i realnosti. Prošlost vam je poznata, sadašnjost teška, a budućnost neizvjesna, u takvim, presudnim trenucima vašeg života korisno je pitati tarot, kako i kuda dalje? Dovoljno je postaviti pitanje, saslušati odgovor i dobro o njemu promisiliti prije sljedećeg koraka, prije donošenja važnih odluka i prije nego što se prepustite stihiji života. Mnogima je upravo kartomant ili tumač tarota najbolji prijatelj u nevolji.

Podjela tarota na Malu i Veliku Arkanu

Ovaj špil ima vrlo čvrstu arhitekturu, a temelj su mu velike arkane ili velike misterije ljudskog života i božanskih ili sufbinskih utjecaja u svačijem životu. Velike arkane poput samostalnog građevnog elementa mogu funkcionirati zasebno i neovisno od ostatka ostalih karata iz špila i mnogi kartomanti doista i rade samo sa velikim arkanama.

Vjeruje se da je u početku i postojao samo snop karata velikih arkana kojemu su ostale karte s vremenom dodavane, a tarot, 22 velike arkane, 22 arhetipa, 22 tajne sudbinskog djelovanja u ljudskom životu je dostatan za precizne odgovore. Psihološki velike arkane prate razvojni put od rođenja djeteta (luda), do sazrijevanja i potpune individuacije u zadnjoj karti (svijet ili univerzum), a koga i što sve susreće na tom putu od 22 stepenice koje svaki čovjek mora proći na ovaj ili onaj način, vidljivo je kroz vaša pitanja i odgovore koje vam daje tarot kroz velike arkane. Boje tarota i elementi su postavljeni u velikim arkanama.

Tarot dvorske i numeričke karte

Arhetipovi dvorskih karata pričaju o tome da je svaka duša kraljevskog porijekla, tako su kraljevi i kraljice roditeljske figure, prinčevi i princeze pokrivaju doba djetinjstva, vitezovi simboliziraju još neukroćenu mladost, a paževi su slika podložnosti i pokornosti ljudskom ili božanskom autoritetu. Kada znate ove osnove, tarot, 16 dvorskih karata, ljudski likovi u vašem životu, a 40 numeričkih karata su vaše funkcioniranje, lako je tumačiti međuljudske interakcije osobe koja pita sa ostatkom svijeta, a numeričke karte će samo dodatno pojasniti vaše funkcioniranje među ljudima, u obitelji, prijateljstvu, na poslu, u ljubavi, među poznatima i među neznancima.

Četiri boje (pehari, štapovi, mačevi i novčići) i četiri elementa (voda, vatra, zrak, zemlja) postavljene na stolu maga u velikim arkanama su matrica i dvorskih i numeričkih karata u kojoj prema datumu rođenja svatko nalazi svoje mjesto na karti života. Kompletan tarot špil može precizno odgovoriti na svako postavljeno pitanje koje mora biti personalizirano i jasno definirano, ako želite točne odgovore.
Tagovi: