Synopen – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Synopen - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Synopen kako djeluje

Synopen je mast na bazi kloropiramina koji djeluje kao antihistaminik vrlo jakog učinka. Kao antihistaminik ova mast sprječava da se histamin veže na histaminske receptore i na taj način se onemogućavaju alergijske reakcije. Također se ova mast koristi kod uboda insekata i svrbeža koji je posljedica uboda insekata jer ima lokalno anestetsko djelovanje na mjestu uboda.

Nemojte Synopen mast koristiti na velike površine tijela upravo zbog ovog anestetskog djelovanja kako se ne bi anestezirali bez nadzora. Ukoliko ste osjetljivi na kloropiramin ili neki drugi sastojak Synopena nemojte koristiti ovu mast. Također nemojte koristiti ovu mast ako je koža inficirana. Tokom trudnoće i dojenja ne preporučuje se korištenje Synopena, no ukoliko je nužno tokom tog period koristiti ga treba u vrlo malim količinama.

Ova se mast koristi dva do tri puta na dan, te prije korištenja treba oprati ruke kako ne biste mast spojili sa nekim drugim sastojkom i dobili neželjeni učinak, no također kako i mjesto uboda ne biste dirali prljavim rukama.

Synopen nuspojave

Ono što je bitno kod nuspojava je to da predoziranje sa Synopenom nije zabilježeno, no ipak se ne preporučuje prekoračiti dnevne doze. Ipak kao i svaki drugi lijek tako i ova mast može imati nuspojave kod nekih ljudi.

Moguće je fotoosjetljivost ukoliko namažete kožu Synopenom i izložite kožu suncu. Kod nekih ljudi Synopen može izazvati osip ukoliko je koža vrlo osjetljiva. U pravilu ne bi smio izazvati alergijske reakcije osim ako niste alergični na sastojke Synopen masti, a to svakako provjerite prije upotrebe ukoliko znate da i inače imate problema sa alergijama.

Provjerite da li ste alergični na neki od ovih sastojaka: glicerol, palmitata kiselina, parafin, vosak, stearata kiselina, oksikinolin sulfat, trietanolamin, stearilni alkohol, metilparahidroksibenzoat i još dosta sastojaka na koje trebate biti oprezni ako imate alergije i inače.

Mast je bijele boje i miris joj je ugodan te se nabavlja u ljekarnama bez recepta, a ukoliko imate pitanja slobodno ih postavite ljekarnicama koje će vam objasniti upotrebu i djelovanje ove masti.

Synopen iskustva i cijena

Synopen mast je vrlo jak antihistaminik i iskustva korisnika svjedoče da već kod prve upotrebe osjećaju olakšanje od svrbeži kod uboda insekata. Svi znamo kako mjesto uboda svrbi kada nas ubode komarac, te kako peče kada nas ubode osa ili pčela koja za sobom ostavlja i žalac sa otrovom koji treba odmah izvaditi kako se otrov ne bi širio tijelom.

Obično pomaže u hladan oblog ili led no treba pripaziti da mjesto gdje se stavlja led ne bi pothladili i time dodatno oštetili stanice kože. Osobe koje su koristile Synopen mogu potvrditi da će ova mast pomoći kod svakog uboda, a važno ju je nanijeti što prije nakon uboda jer ona djeluje i kao lokalni anestetik pa daje dojam trenutnog olakšanja.

S obzirom da se cijena kreće između 35 i 40-tak kuna cijena je pristupačna, a djelovanje je vrlo učinkovito. Naročito vam je potrebna ova mast ako ste magnet za komarce i imate "slatku krv" koja mirisom privlači ove dosadne nametnike.


Tagovi: