Sulpirid kapsule – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Sulpirid kapsule - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Sulpirid i za što se koristi?

Sulpirid je lijek koji se danas koristi u preporučenoj dozi kao antipsihotik ili neuroleptik u liječenju anksioznih i isto tako depresivnih stanja. Lijek je namijenjen za kratkotrajno liječenje kod odraslih i djece od 14 godina. Njegovo doziranje će odrediti liječnik ili po potrebi psihijatar. Navedeni lijek se uzima u obliku kapsula od 200 mg prije obroka, pošto je riječ o antipsihotiku ne preporučuje se njegovo uzimanje prije spavanja kako ne bi izazvao nesanicu. Kod liječenja shizofrenije preporučuju se početne doze do dvije kapsule dnevno.

Sulpirid ne smiju uzimati osobe koje imaju poremećaje u radu bubrega jer se sami lijek izlučuje putem bubrega. Ostala posebna upozorenja su navedena u uputstvu o lijeku. Prije uzimanja lijeka vaš liječnik i po potrebi psihijatar će odrediti dozu i trajanje terapije. Od iznimne je važnosti lijek uzimati prema uputama liječnika. Iako se preporučuje kratkotrajno liječenje s navedenim lijekom, treba imati na umu da ponekad kratkotrajno liječenje ne daje zadovoljavajuće rezultate. Terapija s navedenim lijekom često traje do 4 tjedana.

Kako Sulpirid djeluje i koje su njegove nuspojave?

Glavni učinak svakog antipsihotika je njegovo djelovanje na receptore dopamina tako da smanjuje njihovu razinu u živčanom sustavu osobe, kao i djelovanje na druge neurotransmitere u sustavu. Da li Sulpirid ima nuspojave? Da, ali nuspojave se mogu i ne moraju pojaviti. U najčešće nuspojave ubrajamo: Endokrine poremećaje, porast tjelesne težine, osjećaj uznemirenost, slaba koncentracija, poremećaji u spavanju, sedacija, poremećaji u radu jetre i žući, srčani kao i kardiovaskularni poremećaji, problemi s probavnim sustavom.

Ostale nuspojave možete pronaći u uputstvu o lijeku koji dolazi sa pakiranjem. Važno je naglasiti kako antipsihotici ne mogu u cijelosti ukloniti simptome određenih poremećaja, ali ih mogu kontrolirati i ublažiti. Važno je naglasiti kako je važno kontaktirati svojeg liječnika ukoliko se pojavi više simptoma. Što iskustva govore o navedenom lijeku? Sulpirid se pokazao kao učinkovit lijek, i danas se smatra jednim od boljih antipsihotika na tržištu. Mnoge osobe koje pate od raznih psihičkih stanja se prvo interesiraju za navedeni lijek.

Gdje kupiti Sulpirid i po kojoj cijeni?

Navedeni lijek se dobiva isključivo na liječnički recept. Na pitanje gdje kupiti Sulpirid odgovor je u ljekarni uz liječnički recept. Sulpirid dolazi u obliku kapsula u pakiranju od 30 komada po 50 mg, cijena je 15,66 kuna. Kapsule su bijele i želatinaste i svaka je zaštićena u PVC / AL blisteru. Nakon uzimanja lijeka važno je čuvati ga van dohvata djece na temperaturi ispod 25 stupnjeva. Važno je za naglasiti da se lijek ne smije koristiti nakon što mu istekne rok valjanosti. Lijek se koristi prema uputama liječnika i u trajanju terapije koje je odredio liječnik.

Prekid liječenja je moguć ako se pojave određene nuspojave koje teško djeluju na pacijenta. Nije poželjno ukinuti tijek liječenja na svoju ruku jer navedeno isto donosi određene nuspojave koje mogu biti štetne po zdravlje osobe. U uputstvima o lijeku dobivamo sve potrebne informacije o lijeku, te je poželjno da se ona ne baca već sačuva uz navedeni lijek. Za bilo kakve dodatne informacije o lijeku i njegovom načinu primjene možete upitati svojeg liječnika ili ljekarnika koji će vam rado odgovoriti na sva pitanja.

Tagovi: