Što vidjeti u Rimu

Što vidjeti u Rimu

Što vidjeti u Rimu i kada ga posjetiti?

Prošle godine Rim je proglašen jednim od najboljih "City breakova" na ovome dijelu Europe, što znači da on posjeduje bogate turističke atrakcije za svačiji džep. Rim je nadaleko poznat po svojoj impresivnoj povijest te primamljivoj gastronomskoj ponudi, stoga je on "must have" grad za posjetiti ako vas navedeno interesira. Što vidjeti u Rimu i kada ga posjetiti? Gotovo je nemoguće navesti sve atrakcije koje morate posjetiti. Ako želite posjetiti Rim, najlakši i najjeftiniji način za doći je let avionom.

Letove je moguće bookirati iz Zagreba ili Zadra, a za sezone možete pronaći karte od 39.18 do 65.30 eura. Kada sletite u Rim, od glavnog aerodroma Rome Fiumicino do glavnog kolodvora možete uzeti takozvani shuttle bus koji košta 5 eura, ili vlak koji košta 14 eura. Ako želite posjetiti Rim, najbolje je to učiniti van ljetne sezone. Osim što se temperature često penju na iznad 35 stupnjeva, grad je za ljeta pun turista koji mogu smetati. Što vidjeti u Rimu i kada ga posjetiti? Za vrijeme proljeća ili jeseni možete nesmetano uživati u svim atrakcijama Rima.

Što vidjeti u Rimu i gdje odsjesti i jesti?

Rim, kao i svaka popularna destinacija nije baš budget friendly za ljetne mjesece. Smještaj oko glavnog željezničkog kolodvora mnogima je najbolja opcija radi pristupačnih cijena i dobre povezanosti. U slučaju da želite ipak nešto bolje, tada smještaj možete potražiti u četvrti Trastevere gdje se nalaze svi bolji barovi i restorani u Rimu. Upravo ćete u navedenom kvartu vidjeti i doživjeti pravi duh Italije - živa glazba na ulicama, mirisi talijanskih delicija u zraku, pogled na ljude koji s guštom ispijaju vino.

Što vidjeti u Rimu? Rim nudi puno više od starih četvrti i jezgri koje održavaju izvorni duh Italije. Rim se može pohvaliti velikom gastronomskom ponudom. Na svakome koraku možete pronaći restoran koji nudi razne specijalitete i koji imaju pomno složeni menu. Nakon što ste se smjestili i najeli, sigurno se pitate što vidjeti u Rimu? Rim se može opisati kao grad muzej na otvorenom, jer gdje god da pogledate vidjet ćete nešto predivno. Svaka uličica i građevina imaju svoje zanimljivosti.

Što vidjeti u Rimu i koje lokacije je najbolje posjetiti?

Kada dolazite u Rim, zasigurno morate posjetiti sljedeća mjesta: Panteon - Riječ je o najstarijoj te najočuvanijoj crkvi u Rimu. Njeno ime znači "Hram svih bogova" i ona je poznata po svojoj otvorenoj kupoli koja omogućuje prodor prirodne svjetlosti u samu unutrašnjost crkve. Ulaz u crkvu je potpuno besplatan, ali za vrijeme vikenda morate napraviti rezervaciju ulaska. Možete kupiti audio vodič za 8 eura i uživati u zanimljivostima.

Trg Navona - Piazza Navona najpoznatiji je trg u Rimu. Na njemu se nalaze tri predivne fontane i crkva. Navedeni trg često je okupljalište brojnih turista, stoga su svi kafići i restorani u blizini uredno popunjeni. Oltar domovine - Ovo je jedna od najvećih građevina u Rimu i mnoge ostavlja bez daha. Izgrađena je od mramora i ona je oda prvome kralju Italije. S vrha ove građevine možete vidjeti Rim i Kolosej. Što vidjeti u Rimu?

Od sakrivenih dragulja važno je napomenuti: Baziliku svetog Klementa, četvrt Coppede, Villa Medici, Via Margutta, galerija Doria Pamphilj. Što vidjeti u Rimu ovisi ponajviše o vama i stvarima koje vas interesiraju. Bilo bi poželjno da za kvalitetno razgledavanje Rima odvojite do 4 dana. Grad je najbolje obići kroz šetnju, u mjesece kada nema puno turista. Ako želite ići pogledati određene znamenitosti, tada je najbolje da karte kupite online kako bi izbjegli gužve.


Tagovi: