Što raditi kad ti je dosadno

Što raditi kad ti je dosadno

Što raditi kad ti je dosadno doma?

Često se kaže da je dosada zapravo dobra stvar. Ona može razviti kreativnost, probuditi nove perspektive, omogućiti drugačiji pogled na određene stvari. U današnjem svijetu mnogi od nas imaju stalnu potrebu za aktivnošću i produktivnošću, stoga uvijek tražimo nove načine kako utažiti stanje dosade. Što raditi kad ti je dosadno doma? Napravite "check in" sebe - Prije nego se odlučite na neku aktivnost, obratite malo pozornost na sebe. Preispitajte se da li ste dovoljno spavali, jeli, pili. Zapitajte se kada ste nešto zadnji put učinili za sebe i udovoljite si.

Istražite kulinarsku kreativnost - Kuhanje može biti veoma opuštajuća, zabavna i zanimljiva aktivnost. Pronađite kakav izazovni recept i provjerite svoje kulinarske sposobnosti. Vratite se u djetinjstvo - Ako vam je dosadno a želite smirujuću aktivnost, tada se okrenite bojankama, crtanju ili pisanju. Prisjetite se aktivnosti koje ste voljeli kao dijete i isprobajte ju danas. Slobodno vrijeme može probuditi razne ideje koje će nas vratiti u najdraže nam doba.

Istražujte - Umjesto da trošite vrijeme na gledanje filmova i serija, pogledajte dokumentarac i krenite u istraživanje njegovog podrijetla. Inspirirajte se - Ukoliko vam je dosadno i osjećate manjak motivacije, pogledajte kakav motivirajući video ili poslušajte kakav motivirajući podcast. Što raditi kad ti je dosadno doma? Osim navedenog, možete vježbati moždanu kondiciju uz razne online igre, očistiti osobno računalo od nepotrebnih stvari, otići u šetnju.

Što raditi kad ti je dosadno na internetu?

Internet je često prva opcija za liječenje dosadne, no što kada i on postane dosadan. Što raditi kad ti je dosadno na internetu? Iako nam internet nudi bezbroj mogućnosti i zanimljivosti, često ćemo se uhvatiti u beskrajnom lutanju po društvenim mrežama. Ako vam je dosta lutanja po internetu, isprobajte sljedeće: istraživanje svijeta- Kako bi istražili morske dubine, ulice raznih svjetskih metropola ili nacionalnih parkova dovoljno je da uključite odabranu virtualnu turu na Google Earth-u. Ove interaktivne ture vođene su od strane znanstvenika i mogu vas naučiti puno toga o određenom mjestu i njegovoj kulturi.

Istražite drugačiju stvarnost izletom u virtualni svijet - YouTube ima razvijenu aplikaciju koja uz pomoć virtualnih naočala može stvoriti nezaboravno iskustvo. Istražite na raznim kanalima ponude videa koji vas mogu odvesti na planine, u šume, na otoke. Osim navedenog, možete iskusiti i kako je to biti sporedni lik u kakvom filmu ili seriji. Što raditi kad ti je dosadno na internetu? Ako ste više od upoznavanja i pričanja s drugima, tada možete istražiti razne društvene mreže, forume, ili aplikacije koje nude spajanje s ljudima s svih krajeva svijeta.

Što raditi kad ti je dosadno vani?

Kada nam je dosadno doma, često izlazimo van. Kava s prijateljima jedna je od najčešćih vanjskih aktivnosti, kao i odlazak na ručak/večeru ili u kino ili kazalište. Što raditi kad ti je dosadno vani? Možda je najbolje ništa ne planirati unaprijed. Najbolji izlasci su upravo oni koji se dogode spontano i koji nisu dogovoreni. Isto tako, probajte zamijeniti gradski asfalt s šumom ili planinarenjem. Isplanirajte rutu hodanja i na kraju nje počastite se s dobrim jelom ili pićem.

Niste od prirode ali volite istraživati? Sjednite na bicikl i provozajte se nepoznatim djelom grada. Što raditi kad ti je dosadno vani? Za lijepog i suhog vremena vani možete raditi bilo što. Istražite što sve grad trenutno nudi od besplatnih manifestacija i odite na jednu. Prošećite se parkom, kupite knjigu, popijte kavu na klupici. Kada se šećete gradom slobodno podignite pogled prema gore (osobito u starijem djelu grada) kako bi primijetili određene detalje na građevinama.


Tagovi: