Što obući za krštenje

Ljepota i zdravlje

Što obući za krštenje

Koliko svečano i što obući za krštenje

Krštenje nije svadba, ali je svečani čin u kojem dominira bijela boja ili svjetliji tonovi ostalih boja. Svi uzvanici kao i roditelji i kumovi trebaju prilagoditi odjeću nekim crkvenim propisima. Odjeća treba biti svečana, ali nikako provokativna. Koliko svečano i što obući za krštenje, osobni stil vjerojatno već visi u vašem ormaru, samo ga mudro skombinirajte. Ako mama ili kuma, a i druge uzvanice imaju haljine bez rukava, dodajte vestu ili kaputić za u crkvi, a poslije, na slavlju ih možete skinuti.

Ako mislite da muškarce ne muči pitanje, što obući za krštenje, varate se. Otac, kum i ostali muški uzvanici također trebaju izgledati svečano, ne moraju nužno obući odijelo, ali svijetla košulja, sako i kravata daju ozbiljnost i čin su poštovanja obitelji i ceremoniji kojoj prisustvuju. Dijete koje se krsti je po običaju u bijelom, ali i djeca koja prisustvuju krštenju kao članovi obitelji ili uzvanici trebaju biti lijepo obučena u odjeću nježnijih boja.

Što obući za krštenje, morate li kupovati novu odjeću

Za krštenje ćete se već istrošiti za darove, pa ako želite izbjeći dodatne troškove, radije pregledajte na vrijeme odjeću u svom ormaru. Što obući za krštenje, morate li kupovati novu odjeću, ne ako se niste ekstremno udebljali ili smršavjeli. Samo se obucite lijepo, svečano i dostojanstveno. Nema veze što ste tu odjeću već nosili u nekim drugim prilikama, ne idete na filmski set, idete na svečanu ceremoniju u čijem centru je dijete koje se krsti.

Ako ipak morate kupiti nešto novo neka bude primjereno, bez dubokih dekoltea, haljina ili suknja ne bi smjele biti prekratke, a muškarci bi svakako trebali izbjeći košulje kratkih rukava. Nema pravila o tome što obući za krštenje, postoje samo dobri običaji koje treba poštivati. Svakako budite dotjerani, urešeni i sređeni, izgledajte svečano i lijepo, jer dojmom koji ostavljate uveličavate samu svečanost, a dobro je da se i sami dobro osjećate u svojoj odjeći, više ćete uživati u proslavi.

Što obući za krštenje i što s darovima

Uz svečanu odjeću, kumovi imaju obvezu pobrinuti se za krsnu svijeću, krsnu haljinicu i naravno osobne darove djetetu kojem kumuju. Što obući za krštenje i što s darovima, mnogima predstavlja pravu glavobolju, a tu opet pomažu neki običaji. Opreme za bebe nikad previše, izbor igračaka je danas ogroman, ali je običaj da kumovi bebi na krštenju uvijek daruju nešto od zlata ili srebra, a mnogi se odlučuju za zlatnike ili srebrnjake umjesto nakita, to je uglavnom stvar osobnog izbora.

Ne nosite darove u crkvu, ostavite ih u svom automobilu, darovi se dijele na samom slavlju poslije krštenja. Ponekad se i kumovi i uzvanici odluče mladim roditeljima darovati novac, kao potporu mladoj obitelji. Kao što vidimo ne postoje neka stroga pravila o tome, što obući za krštenje, važno je da sve bude decentno, svečano, ali nenametljivo, a takvi bi trebali biti i darovi. Izraz poštovanja je potruditi se i učiniti slavlje obreda krštenja što svečanijim.

Tagovi: