Što kupiti dečku za valentinovo

Što kupiti dečku za valentinovo

Što je Valentinovo?

Valentinovo, poznato i kao Dan zaljubljenih, je popularni blagdan koji se svake godine slavi 14. veljače, a povezuje se s ljubavlju, romantikom i izražavanjem osjećaja prema voljenim osobama. Podrijetlo Valentinova seže u antički Rim, gdje se slavio kao festival posvećen Junu, rimskom bogu plodnosti. Međutim, moderna verzija Valentinova povezana je s kršćanskim svetim Valentinom, koji je prema legendi tajno vjenčavao vojnike u braku, suprotstavljajući se tadašnjem zabranjenom vjenčanju mladih. Danas se Valentinovo obilježava na različite načine diljem svijeta. Parovi obično razmjenjuju čestitke, poklone, cvijeće, čokolade i druge geste ljubavi. Restorani su često prepuni zaljubljenih parova koji slave svoju ljubav uz romantične večere. No, ono nije samo rezervirano za parove. Mnogi ljudi također obilježavaju ovaj dan izražavajući ljubav prema obitelji, prijateljima i drugim voljenim osobama. To je idealna prilika za izražavanje ljubavi, zahvalnosti i pažnje prema osobama koje su nam važne u našem životu, bilo da su to partneri, prijatelji ili članovi obitelji.

Poklon za Valentinovo

Ukoliko ne znate što pokloniti svom dečku za Valentinovo, ne brinite, jer u ova sljedeća dva odlomka ćemo Vam donijeti 9 ideja što možete mu pokloniti.

1. Personalizirani poklon

Možete ga iznenaditi s personaliziranim poklonom koji će pokazati koliko Vam je stalo do njega, a to može biti nešto poput gravirane narukvice, personalizirane fotografije ili čak unikatnog umjetničkog djela koje odražava vašu vezu.

2. Avanturističko iskustvo

Umjesto klasičnog fizičkog poklona, možete za promjenu isplanirati neko avanturističko iskustvo za Vas dvoje. Možete organizirati skakanje s padobranom, vožnju balonom ili pak neki adrenalinski sportski izazov poput bungee jumpinga ili vožnje trkaćim automobilom.

3. Za ljubitelje hrane

Ako je Vaš dečko ljubitelj hrane, razmislite o organiziranju posebnog gurmanskog iskustva. To može biti romantična večera u restoranu, tečaj kuhanja s vrhunskim kuharom ili čak privatna večera kod kuće uz jela koja sami pripremite.

5. Romantično putovanje

Također, možete osmisliti romantično putovanje za vas dvoje kako biste proslavili Valentinovo na poseban način, kao što su vikend izlet u romantični gradić, opuštajući boravak u luksuznom spa centru ili čak avantura u inozemstvu koja će vam pružiti nezaboravne trenutke zajedno.

6. Jednostavne geste ljubavi

Ponekad je najbolje iznenaditi svog dečka jednostavnim gestama ljubavi. Možete mu poslati čokoladu i cvijeće na posao kako bi mu uljepšali dan ili pak pripremiti domaće kolačiće koji će ga sigurno razveseliti.

Što pokloniti za Valentinovo?

7. Doručak u krevetu

Možete dečka za Valentinovo iznenaditi s ukusnim doručkom koji će ga probuditi uz osmijeh na licu. Ispecite palačinke u obliku srca, pripremite jaja po njegovom ukusu, poslužite svježe iscijeđeni sok od naranče i hrskavu slaninu. Ništa ne može nadmašiti osjećaj kada započne dan s ukusnim doručkom i šalicom tople kave u krevetu.

8. Uživanje u hobijima

Svatko od nas ima svoje hobije u kojima uživa, pa tako i Vaš dečko. Za Valentinovo, omogućite mu da uživa u svom omiljenom hobiju bez ometanja. Možda je to igranje pokera s prijateljima, gledanje sportske utakmice ili igranje golfa. Pružite mu vrijeme za opuštanje i zabavu, a možete se i pridružiti ako to želi.

9. Posvetite dan njemu

Posvetite cijeli dan svom mužu i njegovim željama. Pitajte ga što bi želio raditi i pokušajte to ostvariti. Možda bi želio provesti dan uz omiljenu aktivnost, ili biste mu mogli prirediti iznenađenje organizirajući nešto što dugo nije imao priliku isprobati. Bitno je da se fokusirate na njega i pokažete mu koliko Vam znači.


Tagovi: