Što jesti za doručak

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna
 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora
Što jesti za doručak

Što jesti za doručak ako rano ustajete

Ako ste po prirodi ranoranioc, međutim odmah ujutro nemate teka, zasigurno se pitate što jesti za doručak. Doručak volite pojesti, ali vam se žuri na posao i ujutro nemate vremena čekati da vam se apetit otvori. Možete pripremiti obrok večer prije ili barem navečer razmisliti što biste ujutro mogli pripremiti za doručak kako biste ga ponijeli sa sobom na posao.

Evo nekoliko prijedloga što jesti za doručak čija priprema je jednostavna i brza: chia puding sa voćem, zobene pahuljice namočene u vodu ili mlijeko dan prije koje možete pomiješati sa bilo kojom vrstom svježeg ili smrznutog voća, orašastim plodovima, raznim sjemenkama, te možete i zasladiti prirodnim zaslađivačima poput meda ili agavinog sirupa.

Zobenu kašu možete pripremati sa vodom ili obranim mlijekom, priprema je jednostavna i u svega nekoliko minuta kuhanja imat ćete kašu kojoj možete dodati cimet, klinčić, med ili muškatni oraščić, sve ovisi što volite. Ovako pripremljen doručak ne samo što će biti ukusan, nego će biti zdrav početak dana.

Što jesti za doručak koji je zdrav i konkretan

Možda je vaš odabir onoga što jesti za doručak, upravo onaj "od kojeg se možete najesti" kako se to u narodu kaže. Pomisao na nekakav konkretan obrok ujutro može vas asocirati da se radi o nezdravom obroku, ali to i ne mora biti tako. Postoje namirnice koje imaju veliku kalorijsku vrijednost i pogodne su za jutarnji obrok.

Za doručak možete jesti jaja na sve moguće načine: tvrdo ili meko kuhana jaja, poširana jaja, kajganu, jaja na oko. Jaja su vrlo zdrav izvor proteina i masti, a u kombinaciji sa svježim povrćem mogu biti iznimno ukusna i hranjiva. Za konkretan doručak svakako će vam trebati kruh ili pecivo, najzdravija varijanta je od cjelovitog zrna ili integralno, tražite kruh i peciva od zdravijih vrsta brašna kao što je pirovo brašno.

Ukoliko niste ljubitelj jaja, mogli biste u svoju opciju što jesti za doručak, uključiti grčki jogurt koji je također izvrstan izvor zdravih proteina. Grčkom jogurtu možete dodati sve što želite i trenutno vam odgovara, a imate u svojoj kuhinji. Ako ste nešto poželjeli a nemate, stavite na popis za kupovinu.

Što piti i što jesti za doručak

Nakon ovih savjeta koji su navedeni kao zdrava opcija što jesti za doručak, dat ćemo vam nekoliko prijedloga o zdravim pićima uz vaš zdravi doručak. Ujutro velika većina prvo pomisli na kavu, kava sama po sebi nije nezdrava namirnica sve dok se konzumira u određenim granicama dvije do tri šalice dnevno. Međutim, način na koji kava djeluje na ljudsko tijelo nije toliko zdravo jer kava djeluje naglo i izaziva naglo buđenje.

Zdravija opcija za piće uz vaš doručak je bolje zeleni čaj ili ako volite matcha latte. Listići zelenog čaja i kofein u njima razbuđuju tijelo postepeno jer zeleni čaj djeluje postepeno, ne kao kava naglo. Matcha je zapravo moderna inovacija koja zamjenjuje kavu, to su mljeveni listići zelenog čaja u prahu spremni za laku i brzu pripremu.

Imamo još jedan prijedlog za piće uz doručak, a to je piće od zdravog organskog kakaa ukoliko niste ljubitelj kofeina. Jako je dobrog okusa, hranjiv je i zdrav. Što piti i što jesti za doručak je samo vaša odluka u koju trebate uključiti saznanje da je to najvažniji obrok u danu i treba biti zdrav i hranjiv kako bi vam dao snagu za sve što vas očekuje tokom dana.


Tagovi:

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna
 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora