Što je osnovica plaće

Što je osnovica plaće

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:14
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Osnovica plaće i osnovna plaća nisu ista stvar

Osnovicu plaća izračunava Zavod za statistiku Republike Hrvatske na temelju bruto mjesečene plaće iz prethodne godine i državnog proračuna za nastupajuću godinu i tu odluku objavljuje u Narodnim novinama. Obzirom da osnovica plaće i osnovna plaća nisu ista stvar, prema zakonu o plaćama kolektivnim ugovorom se prvo utvrđuje polazište, kreće se od osnovice za izračun osnovne plaće koja se množi s koeficijentom radnog mjesta i uvećava za 0,5% za svaku godinu radnog staža radnika.

Osnovica plaće je dakle utemeljena kolektivnim ugovorom između Vlade republike Hrvatske i sindikata, ako kolektivni ugovor nije potpisan, Vlada Republike Hrvatske osnovicu plaća određuje posebnom odlukom, prema zakonu o izračunu osnovice plaća. Ako nema kolektivnog ugovora plaća se obračunava po Zakonu o radu i to prema prosječne tri zadnje isplaćene plaće u prethodna tri mjeseca. U tom slučaju se za osnovicu uzima taj bruto iznos zadnjih tri isplaćenih plaća iako i svojoj biti plaća ne ulazi u osnovicu za izračun plaća.

Osnovica plaće i dodaci na plaću

Sva sreća da računovodstvo zna svoj posao, jer bi se mnogi radnici izgubili u šumi propisa. A osnovica plaće i dodaci na plaću sve to zajedno čini iznos koji se isplaćuje radniku za njegov rad. Dodaci na plaću uključuju otežane uvjete rada, prekovremeni rad, noćni rad, rad nedjeljama, rad blagdanima, rad u dane državnih praznika, dodatak za radni staž, rad u smjenama, stimulacije za uspješnost na poslu, razni bonusi i nagrade za racionalizaciju poslovanja od poslodavca.

Podjela dobiti iz raznih oblika dioničarstva se također smatra dodatkom na plaću, godišnje i druge jubilarne nagrade također su dodaci na plaću. Praksa je da se pravila o dodacima utvrđuju jedanput godišnje, a isplaćuju se mjesečno. Uglavnom osnovica plaće u manjim poduzećima koje ne obvezuju kolektivni ugovori se određuje prema Zakonu o radu, a dodaci na plaću prema istom zakonu i internim aktima. Država i zakon o radu propisuju minimalnu plaću u cilju zaštite radnika i radničkih prava.

Osnovica plaće i koeficijenti su ključni za izračun plaća

Koeficijenti se određuju prema stručnoj spremi radnika, vrsti radnog mjesta, složenosti poslova koje obavlja, a utvrđuje ih Vlada republike Hrvatske posebnom uredbom koju mora odobriti Ministarstvo financija. Osnovica plaće i koeficijenti su ključni za izračun koeficijenata i nezadovoljni radnici se stalno bore za što veće koeficijente, jer samo rastom koeficijenata mogu očekivati i rast plaća, jer novoj osnovici se mogu nadati tek slijedeće fiskalne godine. To je za one koji se bore za veće plaće.

Za one koji imaju velike plaće nije važna samo osnovica plaće, nego i osnovica porezih odbitaka. Redovni odbici su razni porezi, prirezi, zdravstveno i socijalno osiguranje koje plaća poslodavac i odbitak od 15% bruto plaće za mirovinsko osiguranje koje plaća radnik. Ako i dalje imate veliku plaću odbit će vam se i porez na dohodak koji se odbija prema poreznoj osnovici, s tim da se neoporezivi dio plaće ne dira, porez se obračunava na dio iznad tog neoporezivog dijela.


Tagovi: