Što je android tv

Što je android tv

Što je android tv

Što je android tv najlakše je opisati kao televizor koji podržava android operacijski sustav. Kada je u televizoru integriran operacijski sustav, tada se ujedno radi o smart televizoru za koji slobodno možemo ustvrditi kako se ne radi o običnom televizoru, već o televizoru sa do sada nezamislivim funkcijama. Od 1934. godine kada je u Njemačkoj proizveden prvi komercijalni televizor, pa sve do danas televizori su zadržali svoju osnovnu funkciju prikazivanja video i audio sadržaja, ali sa mnogo dodanih funkcija i mogućnosti. Televizor kao uređaj je bio revolucionaran u svoje vrijeme i ponudio je nove perspektive cijelom čovječanstvu.

U to vrijeme je malo tko mogao zamisliti da će moći u udobnosti vlastitog doma gledati prijenos sportskog događaja koji je udaljen kilometrima. Iduća velika prekretnica dogodila se sa pojavom prikazivanja slike u boji. Nakon toga, bez obzira na brojna tehnička unaprjeđenja, malo se toga promijenilo za gledatelja televizora. Međutim, ono što je android tv donio, potpuno je promijenilo televizor i navike ljudi.

Što je android tv i kako funkcionira

Što je android tv donio u svijetu televizora je značajan pomak u načinu kako se gleda televizijski program i ostale vrste video sadržaja. U prvom redu, android tv je zbog funkcija koje posjeduje u vrlo kratkom vremenu promijenio navike gledanja televizijskog programa. Android tv funkcionira kao televizor sa instaliranim operacijskim sustavom, koji donosi dodatnu vrijednost i mogućnosti. Danas je sve teže razlikovati pojedine uređaje poput mobilnog uređaja, računala, laptopa pa i televizora.

Svi navedeni uređaji su imali osnovnu namjenu, međutim u međuvremenu je trend takav da svaki od ovih uređaja ima funkcije i ostalih uređaja. To se najbolje može promatrati na primjeru toga što je android tv. Naime, uz gledanje televizijskog sadržaja, a zbog operacijskog sustava android, na smart televizorima možete koristiti internet, razne aplikacije za gledanje filmova i serija pa i igrati igrice. Android sustav nudi vam i brojne druge aplikacije koje i nemaju previše veze sa gledanjem video sadržaja, poput aplikacija za čitanje novosti, igranje igrica, aplikacija za gledanje i uređivanje fotografija, te slušanje radio stanica.

Što je android tv i koje su mu prednosti

Brojne su prednosti što je android tv sustav donio svim korisnicima i kupcima. Prva stvar koju treba istaknuti, a vezana je za klasični televizijski program, je činjenica da ga je sada moguće gledati kada i kako želimo. Naime, android tv nudi mogućnost snimanja programa, pa čak i gledanja sadržaja retroaktivno. Također, operacijski sustav omogućava instaliranje velikog broja aplikacija koje pružaju uslugu gledanja najnovijih svjetskih serija i filmova. Što se tiče kvalitete slike i zvuka treba reći kako se ovi segmenti televizora konstantno razvijaju, međutim već sada su na fantastičnim razinama.

Slika je u visokoj rezoluciji, a zvuk je iznimne kvalitete. Današnja tehnologija koja se ugrađuje u televizore učinila ih je izuzetno tankima, a sa druge strane ekrani su velikih dimenzija. Ipak, unatoč velikim ekranima, potrošnja električne energije je minimalna zbog LED tehnologije. Zbog svega navedenog, teško je jednostavno opisati što je android tv, ali u svakom slučaju je to uređaj koji predstavlja revoluciju u svijetu televizora.


Tagovi: