Starinski trik za tijesne cipele – za čas posla su za jedan broj veće: Provjereno radi, potrebne su vam samo 2 stvari

Starinski trik za tijesne cipele - za čas posla su za jedan broj veće: Provjereno radi, potrebne su vam samo 2 stvari

Što učiniti kada su cipele tijesne?

Zasigurno se i Vama dogodila sljedeća situacija, isprobali ste cipele u trgovini te su Vam savršeno pristajale. Nakon što ste došli kući i odlučili ste otići nekamo van u njima, odjedanput Vam više ne pristaju onako kako su Vam pasale kada ste ih po prvi puta isprobali, te su Vam pretijesne. Nosili ste ih nekoliko puta, i svaki put je osjećaj neudoban i kao da vam je uskraćen dotok krvi do nožnih prstiju. U tom trenutku ste poželjeli da ste kupili jedan broj veći broj, no već je prekasno jer ste iznosili cipele i ne možete ih vratiti natrag u trgovinu. No, nema brige jer postoji jedan odličan trik s kojim možete veoma lako si povećati broj cipela kako Vam više ne bi bile tijesne i kako biste ih mogli napokon krenuti nositi. U nastavku Vam donosimo trik s kojim si možete sami u par poteza si povećati broj cipela.

Odlično rješenje za tijesne cipele

Više ne moraju Vaše najdraže cipele stajati u ormaru i skupljati prašinu, jer sada im možete veoma lako povećati broj te ih napokon krenuti nositi. Sve što će Vam trebati za to su samo sušilo za kosu i jedan par debelih čarapa, bilo od vune ili frotira. Ono što trebate napraviti je samo obući čarape na noge te navući cipele koje su Vam pretijesne i ne pašu Vam najbolje. Kada ste ih navukli, uključite sušilo za kosu i usmjerite ih prema području cipela koje su pretijesne i i želite ih malo proširiti. Stavite sušilo za kosu na srednjoj umjerenoj temperaturi i pustite ga da puše s male udaljenosti. Morate pripaziti kada pušete sa sušilom kako se materijal cipela ne bi pregrijao. Izvlačite te uvlačite stopalo, ali ne u potpunosti, iz cipela kako bi se mogao materijal cipela mogao proširiti. Dok je materijal još topao, možete i s rukom nježno istegnuti materijal cipela.

Povećajte cipele za jedan broj

Dodatni način kako možete si povećati svoje cipele koje su Vam malo pretijesne je ih iznositi prvo kod kuće kako biste ih "slomile", odnosno kako biste proširili malo materijal. Na taj način možete malo istegnuti materijal cipela koje su nakon proizvodnje još krute i tvrde. Nakon nekoliko nošenja po kući, trebale bi Vam odgovarati i ne bi trebale više biti tijesne cipele. Također, Vaša će se stopala naviknuti na njih te ne biste trebali imati ni problema s dobivanjem žuljeva ili porezotina na stražnjem dijelu stopala. Bitno ih je nositi po kući malo kako Vam stopala n3 bi doživjela šok. Često što se događa ljudima da kada po prvi put nose novu obuću je da taj isti dan imaju krcati raspored te idu posvuda. Naravno da na kraju dana ćete imati hrpu žuljeva i rana na stopalima. Stoga je bitno ih prvo po kući nositi i postepeno ih početi nositi vani.


Tagovi: