Slomljeno srce – kako ga izliječiti

Ljubav i veze

Slomljeno srce - kako ga izliječiti

Slomljeno srce, što je ono zapravo

Slomljeno srce možemo opisati kao najčešću “bolest” današnjice, gotovo ne postoji osoba koja barem jednom nije okusila navedeni osjećaj. Ukoliko ste i sami žrtva navedenog stanja, možda će vam biti lakše ako napišemo da i za to stanje postoji određeni lijek koji pomaže. Stari znanac poznatiji kao vrijeme ipak liječi sve rane, no potrebno je samo izdržati.

Otkriti ćemo vam nekoliko načina kako si možete sami pomoći da ovo bolno razdoblje što prije zaboravite i da krenete normalno dalje. Slomljeno srce je definitivno jedan od najgorih osjećaja na cijelome svijetu, nitko ne želi čuti riječi s usana partera kojeg volite da je gotovo. Prekidi veza ili brakova su strašna stvar i u potpunosti mogu šokirati i dovesti do stanja poput depresije i izgubljenosti.

Kod priznanja partnera da je gotovo najbolje je jednostavno prihvatiti stvar takvu kakva je i probati usmjeriti pogled prema naprijed i razmišljati o budućnosti. Najteže je pomiriti se s činjenicom da određena ljubav više ne postoji, no svako srce koje je slomljeno je samo dodatna lekcija za našu budućnost. Slomljena srca uz sebe donose veoma važne životne lekcije.

Slomljeno srce, vrijeme i zaborav

“Vrijeme liječi sve rane” poslovica koja se zapravo najčešće povezuje sa slomljenim srcima i prekidima. Što je tako bitno u vremenu? Kada dođe do prekida naše srce i naš mozak vode određenu bitku između osjećaja i logike. Srce se prisjeća svih lijepih trenutaka i uvjerava nas da sve može opet biti tako, dok nas mozak uvjerava da treba ići dalje i da ne možemo više ništa učiniti.

Vrijeme je bitno kako bi se uspostavila ravnoteža između osjećaja i razuma unutar nas samih. Da, bit će proces žaljenja, u njemu ćemo razmišljati što je sve moglo biti drugačije i zašto neke stvari nismo drugačije odigrali. Dozvolite sebi da imate tu žalost za gubitkom veze, budite ljuti i zbunjeni, osjećajte se izdano i tužno jer jedino tako možete izliječiti slomljeno srce.

S vremenom ćete shvatiti kako je bolje da je sve završilo tako kako je, shvatit ćete da zaslužujete osobu koja će učiniti sve za vas. Prije nego krenete u novi život morate se pomiriti s zaboravom. Zaborav i slomljeno srce s druge strane su drugi par rukava. Zaborav traži određene nivoe koja osoba mora proći prije nego može reći da je u redu.

Slomljeno srce, kako preboljeti određenu osobu

Naveli smo kako će zaborav od vas tražiti određene nivoe koje morate proći prije nego možete reći da ste u redu i da ste spremni za novu ljubav. Prva stvar koju ćete učiniti po prekidu je prisiliti se na druženje, imat ćete određeno vrijeme za žaljenje, no nakon njega nastupa socijalizacija i druženje. Uz druženje ćete zaboraviti na misli “nedostaješ mi” i okrenuti ćete se upoznavanju novih ljudi.

Mnogi nakon prekida i nakon što dožive slomljeno srce krenu raditi na samima sebi, tu dolazimo do postavljanja ciljeva. Zadajte si neke ciljeve i krenite prema njima, oni mogu biti u obliku novog posla, dodatne edukacije, razni tečajevi. Najbolji lijek za slomljeno srce je želja i motivacija za ići dalje umjesto da ste zarobljeni u prošlosti.

Kako će vam se postepeno vraćati samopouzdanje tako će se pojavljivati i želja za izlascima i upoznavanjem novih ljudi. Često se kaže da se ljubav dogodi onda kada najmanje očekujemo, tako da je i to stvar koju vrijedi imati na pameti kada ste opet slobodni. Teško je opet izgraditi povjerenje i teško je opet otvoriti svoje srce, no imajte na pameti kako negativne stvari često vode do pozitivnijih i ljepših stvari u životu.

Tagovi: