Sjemenke kanabisa

Sjemenke kanabisa

Postanite stručnjak za sjemenke kanabisa

Indijska konoplja je biljka koja nosi mnoge blagodati i koristi. U vezi s tim, ne čudi ako imate želju doći u njihov posjed. Različite vrste sjemenki imaju različita svojstva i jedinstvenu genetiku, stoga je od ključne važnosti odabrati kvalitetne i stabilne sjemenke kako bi zadovoljili svoje potrebe. Kako bi razumjeli koje su dobre sjemenke kanabisa a koje ne, drugim riječima kako biste postali pravi stručnjak za sjemenke od indijske konoplje, u nastavku ćemo vam navesti sve bitne informacije. Najprije, morate znati da konoplju možemo podijeliti na tri podvrste, Indica, Sativa i Ruderalis.

Kada su sjemenke kanabisa u pitanju, Indica i Sativa su najzastupljenije i to s razlogom. Naime, potencija je neusporedivo manja od Indice i Sative jer sadrži manje kanabinoida. Nadalje, svaka od vrsta ima svoje karakteristike. Tako npr. indica opušta i uspavljuje dok sativa probuđuje i daje taj nekakav "uplifting" osjećaj. Ovisno o tome za koju vam svrhu treba birajte sjemenke.

Za što se mogu koristiti sjemenke kanabisa

Sjemenke kanabisa se mogu koristiti za razne funkcije od kojih su najvažnije: za konzumaciju i za uzgoj. Valja pritom reći da je uzgoj marihuane nezakonit u Hrvatskoj i kažnjiv zatvorom stoga morate biti svjesni te činjenice ako vam je cilj uzgoj. Indijska konoplja se generalno koristi za konzumaciju, točnije njezini cvjetovi, a od toga se također izrađuju i lijekovi.

Ako vas zanima koje sve sjemenke kanabisa postoje kada su u pitanju podvrste, struka razlikuje regularno sjeme, feminizirano sjeme i autoflowering sjeme. Regularno sjeme konoplje je rezultat oprašivanje ženske biljke indijske konoplje, dok feminizirano sjeme se dobiva posebnom metodom oprašivanja kod kojeg su šanse za žensku biljku preko 90 %. Ovisno o tome za što vam sjemenke trebaju na taj način donosite odluku o spolu biljke koja će najbolje zadovoljiti vaše potrebe. Konačno, autoflowering sjeme konoplje nastaje križanjem indice i sative, a njezino glavno obilježje je što cvjetanje počinje puno ranije.

Koje razlike trebate znati kada su sjemenke kanabisa u pitanju?

Ako ste u djelatnosti koja se bavi uzgojem konoplje, vrlo je važno znati za koju svrhu uzgajate biljku, te ćete u vezi s tim birati sjemenke kanabisa. Kod ciljanog uzgoja je naime vrlo važno uzgojiti upravo žensku biljku. Ženska biljka se može dobiti od svih tipova sjemenki, dok je kod regularnog sjemena konoplje šansa za dobivanje ženske biljke manja.

Stoga se za neiskusnije uzgajivače preporučuje korištenje upravo feminiziranih sjemenki ili autoflowering sjemenki o kojima smo pričali u prethodnom poglavlju. Razlika nije samo u dobivanju spola biljke već i u samom rastu i uzgoju biljke koje je u tom slučaju lakše. Nadalje, ako planirate kupiti sjemenke kanabisa morate obratiti pozornost prvenstveno na svrhu uzgoja i karakteristike koje ta biljka ima, te ciljeve koje imate vi. Sjemenke možete nabaviti preko online dućana. Pri tom istražite koji se smatraju pouzdanim i kvalitetnim. Isto tako, na forumima možete pronaći puno korisnih informacija o samom uzgoju.


Tagovi: