Šišanje pasa ljeti i zimi – što najviše odgovara psu

Zanimljivosti

Šišanje pasa ljeti i zimi - što najviše odgovara psu

Šišanje pasa

Kada imate odnosno uzimate si kućnog ljubimca, to podrazumijeva mnogo posla i brige, posebice kada si uzimate psa kao svog novog ljubimca. Mnogi vole uzimati dugodlake pse, poput maltezera, šnaucera ili pudli. Uglavnom ljudi uzimaju takve pse ili zbog njihove ljepote ili njihovih karakteristika, ili je oba dvoje faktora u pitanju. No, ono što se mora pod obavezno uzeti kao obzir je da je ovdje jako bitno da morate biti spremni i financijski i psihički da ćete ovdje imate pune ruke posla oko mnogobrojnih brizi. Psi kao takve pasmine zahtijevaju mnogo pažnje, te redovna sezonsko šišanje pasa i održavanje njihove dlake.

Zato je uvijek bitno da si promislite koju pasminu želite uzeti koja će biti u skladu s vašim životnim stilom i načinom života. Zato ćemo vam mi pomoći da znate kada je za svaku pasminu prikladno šišanje pasa te što najviše odgovara svakome psu ovisno o njihovoj pasmini i potrebama.

Šišanje pasa ljeti i zimi – što najviše odgovara psu

Opće je poznato da se psi linjaju i mijenjaju svoju dlaku u skladu sa sezonama. Tako primjerice se psi linjaju tokom zime kada im opada kratka, ljetna dlaka i zamjenjuje s dužom, gušćom dlakom koja će ih tokom zime grijati. Dok za ljeta, im opada zimska dlaka te se ponovno vraća ljetna, kraća dlaka koja je uglavnom malo oštrija od zimske koja je mekša na dodir.

Ova se promjena više primjećuje kod kratkodlakih psa, dok kod dugodlakih ni u dužini niti u gustoći nema puno promjene. Kod određenih pasmina koje smo već ranije naveli, za njih je jedino potrebno šišanje pasa kako bi im se olakšala svakodnevni život, posebice ukoliko im dlaka pada preko očiju i otežava im vid, ili im dlaka prelazi dužinu njihovih nogu, također je dobro da se prikrati da se lakše kreću i da manje prljavštine da skupljaju. U takvim situacijama je dobro primijeniti šišanje pasa.

Šišanje pasa ljeti i zimi – kada ih je potrebno šišati

Iako je šišanje pasa dobro za određene pasmine koje imaju dugu dlaku ili pak gustu, ne znači da se svaka pasmina na jednak način šiša. Uvijek je bolje prije nego što sami uzmete stvari u svoje ruke da provjerite sa stručnjakom da li je dobro za vašega psa da se ga ošiša ili ne. Za određen pasmine nije niti dobro da ih se skroz ošiša jer možda imaju osjetljiviju kožu, dok za neke pasmine nije uopće dobro da ih ošišate jer im njihova dlaka ima ulogu grijača po zimi i klime po ljeti.

Zato je bitno da se posavjetuje s nekim tko se bavi poslom kao frizer za šišanje pasa već godinama, jer je ta osoba puno iskusnija te ima više znanja o tome i zna što vam može preporučiti za pasminu vašega psa! Srećom pa danas možete pronaći mnogo salona koji vam nude usluge njege i šišanje kućnih ljubicama, te ćete zasigurno naći jedan blizu vas!

Tagovi: