Diatea - najbolji čaj za stabiliziranje šećera u krvi

Kontrolirajte dijabetes bez straha

  • Stabilizira šećer u krvi
  • Uklanja toksine iz jetre
  • Štiti tijelo od visokih razina glukoze
  • Obnavlja jetru i pankreas
  • Normalizira sve metaboličke procese

Simptomi dijabetesa

Ljepota i zdravlje

Simptomi dijabetesa

Rani simptomi dijabetesa

Postoje više vrsta ove bolesti, ali su dvije osnovne tip 2 i tip 1. Rani simptomi se mogu dijagnosticirati analizom krvi i nepravilnoj razini glukoze u krvi. Dijabetes tipa 2 je blaži oblik dijabetesa pa ljudi koji ga imaju ni ne primjećuju simptome, iako su rani simptomi oba tipa vrlo slični. Međutim, razvojem bolesti simptomi dijabetesa tipa 1 su puno ozbiljniji i brzo će se primijetiti.

Kada osjetite potrebu za hranom koja nije uobičajena, vaše tijelo traži glukozu, a da bi se glukoza iskoristila kao energija potreban je inzulin. Ako tijelo ne proizvodi inzulin, glukoza se neće pretvarati u energiju i vama ostaje osjećaj gladi, a s vremenom ste i sve umorniji. Možete primijetiti i češće uriniranje koje je posljedica toga što bubrezi apsorbiraju glukozu kada prolazi kroz njih, pa kod povećane prisutnosti glukoze bubrezi ne uspijevaju odraditi apsorpciju i dolazi do učestalog mokrenja.

Još je jedan od ranih simptoma za dijabetes, zamagljeni vid, jer se povećanjem glukoze i učestalim mokrenjem dolazi do smanjivanja tekućine u tijelu i leće u očima nateknu. Posljedica smanjivanja tekućine u tijelu još se mogu pojaviti suhoća kože koja može dovesti i do svrbeža, te suhoća ustiju. Međutim, simptomi dijabetesa se najsigurnije mogu potvrditi uspostavljanjem dijagnoze na bazi krvnih pretraga glukoze u krvi.

Ozbiljni simptomi dijabetesa

Ozbiljni simptomi dijabetesa je javljaju kada već neko vrijeme količina glukoze u krvi je poremećena u smislu da je povišena iznad referentnih vrijednosti zdravog čovjeka. Ako se radi o dijabetesu tip 2 moguće je da ćete primijetiti gljivične infekcije po rukama i stopalima, čak i na intimnim mjestima spolnih organa, rane i ogrebotine će vam sporije zacjeljivati, možete osjetiti i utrnulost i bolnost udova i stopala.

Kod dijabetesa tip 1 ozbiljniji simptomi dijabetesa koji se javljaju su gubitak težine u kratkom periodu zbog mučnina i povraćanja. Žene u trudnoći također mogu osjetiti ove simptome jer se u trudnoći lako može dogoditi poremećaj razine glukoze u krvi. Stoga se trudnicama koje imaju u obitelji nekog dijabetičara strože kontrolira glukoza nego trudnicama koje nemaju opterećeno obiteljsko stablo dijabetesom.

Postoje još nekoliko općenitih simptoma dijabetesa koji se mogu pojaviti: suhoća kože koju smo već naveli sa popratnim svrabom, može doći do erektilne disfunkcije, koža na mjestu prepona i pazuha može postati tamnija, u kratkom periodu imate nagli porast tjelesne težine bez da ste promijenili išta u prehrani. Najvažnije je da se obratite svom liječniku primarne medicine koji će vas uputiti na sve potrebne pretrage jer dijabetes je bolest koja se danas može regulirati lijekovima i svakodnevnim kontrolama glukoze u krvi pomoću uređaja.

Simptomi dijabetesa i njegove posljedice

Nakon što ste primijetili da kod vas postoje simptomi dijabetesa i obratili se liječniku koji je dijagnosticirao dijabetes, te propisao vam kontrolu glukoze i lijekove koje trebate redovito trošiti, izuzetno je važno da se tih uputa i držite. Nepravilno liječenje ili neliječenje dijabetesa može dovesti do pogoršanja stanja i to u dva smjera hipoglikemije i hiperglikemije.

Hipoglikemija je stanje kada je razina glukoze u vašoj krvi preniska. U tom slučaju mogu se javiti novi simptomi kao što je tresavica tijela, pretjerano znojenje, nervoza koja vas je zaskočila, bezvoljni ste bez razloga, imate vrtoglavice ili ste pospani iako ste se naspavali, stalno ste gladni. Može vam se desiti utonulost jezika, usana i obraza, čak i noćne more, možete osjetiti probleme sa koordinacijom, pa čak i napadaje.

Ako se ignorira bolest, suprotno od hipoglikemije, može pojaviti hiperglikemija koja nastaje kada je razina glukoze u krvi previsoka. Simptomi dijabetesa kod hiperglikemije uz sve već navedeno javlja se konstantna žeđ, gubitak tjelesne težine bez promjene u prehrani, kronično utrnuće udova.

Neliječeni dijabetes bez obzira o kojem tipu ili vrsti se radi može opasno ugroziti vaš život jer prekomjerna i nekontrolirana razina glukoze u krvi prije ili kasnije dovest će do dehidracije iza koje slijedi šećerna koma koja je opasna za život.

Tagovi:

Diatea - najbolji čaj za stabiliziranje šećera u krvi

Kontrolirajte dijabetes bez straha

  • Stabilizira šećer u krvi
  • Uklanja toksine iz jetre
  • Štiti tijelo od visokih razina glukoze
  • Obnavlja jetru i pankreas
  • Normalizira sve metaboličke procese