Bolovanje na osnovu samoizolacije

Ljepota i zdravlje

Bolovanje na osnovu samoizolacije

Dječja samoizolacija bolovanje koje trebate otvoriti

Dječja samoizolacija bolovanje koje kao roditelj trebate otvoriti se otvara kao bolovanje za njegu djeteta na osnovu samoizolacije. Kada je djetetu određena samoizolacija, roditelj mora ostati kod kuće jer malodobno dijete ne smije ostaviti samo ukoliko je bolesno čak i ako dijete ima više od deset godina. U takvim slučajevima roditelj će ostvariti naknadu plaće za samoizolacija bolovanje sve dokle je spriječen vratiti se na radno mjesto uz uvjet da je i roditelj sam na kraju samoizolacije i bez ikakvih simptoma.

Međutim, postoji razlika kako se bolovanje na osnovu samoizolacija tretira koje ovisi o dobi djeteta. Ukoliko ste u samoizolaciji sa djetetom kojem je određena samoizolacija kao i vama, ili je dijete razvilo simptome bolesti pa je zbog toga u karanteni vrijeme trajanja zajedničke samoizolacije će biti dvadesetak dana dok oboje ne ozdravite i nestanu simptomi i vama i djetetu.

Ukoliko je vaše dijete mlađe od 3 godine, vi kao roditelj ćete primati naknadu plaće u punom iznosu plaće, međutim ukoliko je dijete starije od 3 godine vaša naknada za bolovanje će iznositi 70% od vaše plaće. Međutim, postoji maksimum iznosa naknade za bolovanje koje možete dobiti, pa stoga ukoliko je vaša plaća puno veća od tog maksimuma računajte da će vam primanja za taj period biti umanjena.

Samoizolacija bolovanje i naknada plaće

Kada se razbolite i određena vam je samoizolacija bolovanje je neminovno i vi se tretirate privremeno nesposobni za rad. Kako bi ostvarili naknadu plaće kad vam nadležna stručna osoba odredi da kreće samoizolacija bolovanje trebate otvoriti kod svog nadležnog liječnika obiteljske medicine. Bez obzira hoćete li ga nazvati ili poslati e-mail o tome trebate obavijestiti liječnika odmah kako bi vam izdao potvrdu o privremenoj nesposobnosti koju trebate dostaviti svom poslodavcu isti dan ili najkasnije sljedeći radni dan.

Ukoliko ste se dogovorili sa svojim poslodavcem da ćete za vrijeme samoizolacije nastaviti rad od kuće jer je to moguće i vaši simptomi nisu jaki ili nemate simptome, tada svog liječnika jednako tako trebate o tome obavijestiti. Međutim u tom slučaju liječnik vam neće otvarati bolovanje, već ćete ostvarivati svoju redovnu plaću kao da normalno radite. U tom slučaju naknada za bolovanje neće biti isplaćivana, ali liječnik treba zabilježiti da ste u samoizolaciji i radite od kuće.

U tom slučaju liječnik neće izdavati potvrdu o privremenoj nesposobnosti jer vi zapravo radite, ali od kuće. Ukoliko niste sposobni raditi od kuće tada će situacija biti obrnuta, dobit ćete potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad i o tome obavijestiti poslodavca. Umjesto plaće dobivat ćete naknadu za bolovanje. Po završetku samoizolacije i izlječenja, liječnik će zatvoriti bolovanje i izdati vam doznaku koju ćete donijeti poslodavcu prvi radni dan nakon bolovanja.

Samoizolacija bolovanje i kako znati da morate u samoizolaciju

Osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom će od nadležne osobe dobiti uputu da se izolira. Određena samoizolacija bolovanje kao postupak za zaposlene osobe je nužno kako bi opravdali izostanak sa posla kod poslodavca. Međutim ima slučajeva kada je upitno kad treba samoizolacija i da li treba samoizolacija. Kako znati da ste bili u bliskom kontaktu sa nekom zaraženom osobom te da morate započeti samoizolaciju?

Ukoliko živite u istom kućanstvu sa osobom koja je zaražena, ili ste imali blizak kontakt sa zaraženom osobom manje od dva metra dulje od 15 minuta. Ako ste bili u direktnom kontaktu ili doticaju sa tjelesnim tekućinama na primjer sline osobe koja je zaražena. Zdravstveni radnici koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom ili sa uzorcima virusa bez obavezne zaštitne opreme propisane u skladu sa epidemijskim procesom zaštite. Ukoliko ste dulje vrijeme sjedili u zatvorenoj prostoriji ili vozilu sa zaraženom osobom. U svim ovim slučajevima ćete biti obavezni primijeniti samoizolaciju.

Samoizolacija bolovanje će biti potrebno ukoliko ste zaposleni, međutim ukoliko ste cijepljeni ili preboljeli virus u periodu kraćem od tri mjeseca uz kućni test ili brzi antigenski test, te ukoliko nemate simptoma samoizolacija neće biti potrebna. Ali ćete morati primjenjivati mjere maske i dezinfekcije u slučaju da ste asimptomatski da ne biste širili zarazu dalje.

Tagovi: