Miralash - pojačivać trepavica

Miralash je ključ za prirodno duge, guste i zavodljive trepavice.

  • produžuje trepavice
  • podebljava ih
  • potamnjuje
  • daje im čvrstoću

 

Ricinusovo ulje za trepavice

Ljepota i zdravlje

Ricinusovo ulje za trepavice

Što je ricinusovo ulje za trepavice?

Ricinusovo ulje je danas neizbježan sastojak u mnogim kozmetičkim proizvodima koji su fokusirani na njegu kože i kose. Navedeno ulje je bogato takozvanom ricinoleičnom kiselinom kao i vitaminom E, a radi svojeg bogatog sastava on pruža našoj koži i kosi potrebitu hidrataciju. U doba starih Egipćana navedeno ulje se koristilo kako bi se spriječila ćelavost i kako bi se poboljšao rast kose. I dok je poznato kako ricinusovo ulje djeluje na korijen kose, da li se isto takvo djelovanje ima na trepavice? Odgovor je da.

Ricinusovo ulje za trepavice daje volumen i gustoću trepavicama na način da ih prvenstveno hidratizira. Korištenjem ulja trepavice dobivaju sve kvalitetne sastojke iz ulja kako bi one rasle brže, postale gušće i kako bi postale otpornije na pucanje kao i ispadanje. Zapravo je poželjno da se koristi ricinusovo ulje za trepavice ukoliko svakodnevno koristite maskaru ili olovku za oči. Svakodnevnim nanošenjem šminke možemo oštetiti trepavice kojima je uloga zaštita naših očiju, zato je bitno da vodimo pravilnu njegu o njima kako bi one bile lijepe i zdrave.

Kako koristiti ricinusovo ulje za trepavice?

Postupak brige o trepavicama s ricinusovim uljem je veoma jednostavan. Kako koristiti ricinusovo ulje za trepavice? Potrebno je prvo detaljno očistiti lice od šminke, osobito oko područja očiju. Zatim je potrebno uzeti čistu četkicu koju ste koristili za maskaru koja se umače u ulje. Potrebno je obratiti pažnju na količinu ulja na četkici, što manje to bolje. Uz pomoć četkice ćete nanijeti ulje na trepavice, od korijena prema vrhu, pazeći da ulje ne dođe u direktan kontakt s očima. Najbolje bi bilo kada bi ulje na trepavicama ostalo preko cijele noći kako bi se ono upilo.

Ujutro je važno oči očistiti s proizvodom koji koristite za skidanje šminke i zatim ih oprati toplom vodom kako bi se uklonio eventualni višak ulja koji se nije stigao upiti. Ricinusovo ulje za trepavice se može nanijeti i sa štapićem za uši. Kako? Namočite štapić u ulje i nanesete od korijena trepavica prema završetku isto kao i s četkicom za trepavice. Iako je riječ o nešto neurednijem načinu, preporučuje se kupnja čistih četkica za maskaru koje mogu služiti samo za nanošenje navedenog ulja.

Gdje kupiti ricinusovo ulje za trepavice?

Sigurno se pitate koliko treba vremena da primijetite prve rezultate kod rasta trepavica? Svakodnevnim korištenjem možemo primijetiti da su trepavice duže i gušće u roku od mjesec dana. Važno je prilikom kupnje ricinusovog ulja obratiti pažnju da li se radi o čistom ulju ili o mješavini ulja. Spoj različitih ulja može izazvati iritaciju kod korištenja. Isto tako prije korištenja ulja bilo bi poželjno da stavite malu količinu ulja na neki dio tijela kako bi vidjeli da li imate reakcije na njega. Gdje kupiti ricinusovo ulje za trepavice?

Ulje ricinusa danas možemo pronaći u bilo kojoj ljekarni, drogeriji, trgovini zdrave prehrane i prirodne kozmetike. Kod kupnje je važno obratiti pažnju na to da je riječ o hladno prešanom ulju jer ono sadrži najbolje prirodne sastojke. Koja je cijena ricinusovog ulja? Ricinusovo ulje za trepavice u drogerijama i možemo pronaći po cijeni od 20 do 30 kuna za 50 ml, u ljekarnama po cijeni od 20 do 30 kuna za 100 ml. Svakako se preporučuje izbjegavati kupnju rafiniranog oblika ulja jer je kvalitetno ulje dovoljno jeftino.

Tagovi:

Miralash - pojačivać trepavica

Miralash je ključ za prirodno duge, guste i zavodljive trepavice.

  • produžuje trepavice
  • podebljava ih
  • potamnjuje
  • daje im čvrstoću