Ricinusovo ulje za obrve

Ricinusovo ulje za obrve

Što je Ricinusovo ulje za obrve?

Guste i lijepo oblikovane obrve su svakako savršeni ukras svakoga lica. Ako se borite s tankim, kratkim i rijetkim obrvama i trepavicama, vaše prirodno rješenje na navedeni problem je ricinusovo ulje za obrve. Saznajte zašto se navedeno ulje naziva eliksirom za kosu, trepavice te obrve. Ricinusovo ulje se dobiva od samih sjemenki biljke Ricinus koja je poznata po svojoj ricinoleičnoj kiselini. Dobrobit navedene kiseline je ta što je ona bogata mononezasićenom masnoćom koja je izvrsna za hranjenje folikula, što znači da ono potiče rast kose, trepavica, obrva.

Ako navedeno ulje nanosite redovito na svoje obrve i trepavice, u kratkom roku možete primijetiti kako one postaju zdravije, punije i gušće jer ih ulje hrani i hidratizira od početka rasta. Osim što ricinusovo ulje za obrve hrani i hidratizira već vidljive obrve, ono također budi "uspavane" folikule i tako omogućuje kvalitetniji rast novih dlačica. Da li ricinusovo ulje djeluje? Ukratko da, a u njegovo djelovanje su se uvjerile brojne žene diljem svijeta nakon samo mjesec dana primjene. Ono što čini navedeno ulje idealnim je to što je prirodno i sigurno za dugotrajnu upotrebu.

Kako koristiti ricinusovo ulje za obrve?

Ricinusovo ulje za obrve se odlično upija, što znači da ono lako prodire kroz samu dlaku i tako pruža traženu hidrataciju i njegu. Koje su dobrobiti ricinusovog ulja? Ono hrani te hidratizira folikule, potiče rast novih dlaka, ubrzava ras dlaka, povećava gustoću trepavica kao i obrva, smanjuje upalne procese ukoliko su prisutni, sprječava ponovno prorjeđivanje i ispadanje obrva i trepavica. Kako koristiti ricinusovo ulje za obrve? Prvo je potrebno odstraniti sav make up s lica i oprati ga toplom vodom.

Poželjno je navedeno ulje nanijeti u večernjim satima kako bi se tijekom noći upilo, dok ujutro možete jednostavno isprati ostatke. Kako bi nanijeli ulje na obrve potrebno je vateni štapić namočiti u ricinusovo ulje i priječi njima preko obrva od korijena do vrha. Prilikom nanošenja pripazite da vam ulje ne uđe u oči kako se ne bi iziritirali. Jutro nakon potrebno je područje očistiti toplom vodom i blagim sredstvom za čišćenje lica. Isto tako ricinusovo ulje možete nanijeti na vrhove prstiju i umasirati ga u obrve. Ulje je potrebno nanositi najmanje 6 tjedana kako bi vidjeli rezultate.

Gdje kupiti ricinusovo ulje za obrve?

Kod kupnje ricinusovog ulja potrebno je obratiti pažnju na uzimanje sto postotnog organskog i hladno prešanog ulja. Pitate se gdje kupiti ricinusovo ulje za obrve? Zahvaljujući svojim prirodnim svojstvima, danas navedeno ulje možemo pronaći u drogerijama, ljekarnama, dućanima s prirodnom prehranom. Sama cijena će ovisiti o pakiranju, ali često se kreće od 20 do 30 kuna za bočicu od 50 ml, i od 30 do 60 kuna za bočicu od 100 ml. Kako čuvati ricinusovo ulje za obrve? Navedeno ulje ne traži posebno skladištenje, bitno je da ga držite na sigurnom i ne na direktnom suncu.

Ulje je sigurno za svakodnevnu primjenu, zapravo poželjno je nanositi ga svakodnevno kako bi ubrzali proces rasta novih dlačica. Nakon samo mjesec dana možete primijetiti kako je vaš pogled poprimio novi oblik, obrve su gušće i sjajnije i trepavice su duže i gušće. Ako imate problem s rijetkim obrvama i trepavicama, ricinusovo ulje je idealno prirodno rješenje za vas. Njegova dugotrajna primjena je sigurna i rijetko koja osoba ima nuspojave ili reagira na navedeno ulje. Ako niste sigurni kako odabrati pravilno ulje, pomoć uvijek možete zatražiti na mjestu gdje ga kupujete.


Tagovi: