Ricinusovo ulje za kosu

Ljepota i zdravlje

Ricinusovo ulje za kosu

Ricinusovo ulje za kosu i koje su njegove prednosti?

Ricinusovo ulje je danas jedan od najprepoznatljivijih prirodnih preparata za ljepotu, osobito kada govorimo o njezi kose ili kože. Koje su prednosti ricinusovog ulja za kosu i kožu? Riječ je o prastarom prirodnom proizvodu koji je s godinama pronašao svoje mjesto u svijetu kozmetike i medicine. Razlog? Ulje ricinusa je bogato prirodnim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima, ono je isto tako bogato vitaminom E, mineralima i proteinima kao i omega 3 i 6 masnim kiselinama. Veliki omjer aminokiseline čini ovo ulje posebno korisno za njegu kose i kože.

Zapravo, ricinusovo ulje se tradicionalno najviše koristi za liječenje akni i prištića na koži, kao i za borbu protiv suhe kože, ali ono se također koristi za rast kose i trepavica, kao i za prirodnu njegu noktiju. Ricinusovo ulje za kosu nam može pomoći da se riješimo problema ispadanja kose, točnije ono pomaže u jačanju korijena kose i tako se potiče zdrav i prirodan rast kose bez štetnih kemikalija koje mogu oslabiti vlasi. Koje prednosti ima ricinusovo ulje za kosu? Ono primarno jača kosu i potiče njen rast.

Ricinusovo ulje za kosu i kako djeluje?

Naveli smo kako ricinusovo ulje za kosu zapravo jača kosu i potiče njen rast. Kako zapravo navedeno ulje djeluje? Ricinusovo ulje za kosu ima dubinsko djelovanje zahvaljujući omega masnim kiselinama koje hrane sami korijen dlake. Nahranjeni korijen će rezultirati jačom vlasi, što će na kraju dovesti do bujnije kose. Isto tako navedeno ulje se bori protiv upale korijena same dlake zahvaljujući svojemu antifungalnim i antibakterijskim djelovanjem. Ricinusovo ulje se isto tako može koristiti protiv peruti i protiv infekcija vlasišta.

Danas se navodi kako ricinoleat kiselina pomaže isto tako u pravilnoj ravnoteži pH vlasišta, što pomaže u obnavljanju samih prirodnih ulja skalpa i isto tako uništava određena štetna kemijska svojstva koja su stavljena na kosu. Antioksidansi u ricinusovom ulju isto tako na prirodan način prodiru u sami keratin u kosi i tako mogu učiniti kosu jačom, glatkijom, bujnijom i manje kovrčavom. Mnoga iskustva navode kako im je navedeno ulje pomoglo da povećaju rast kose za 3 do 5 puta u odnosu na to kako bi kosa normalno rasla.

Ricinusovo ulje za kosu i kako se koristi?

Prvo je važno odabrati nerafinirano i hladno prešano ricinusovo ulje koje nema heksana. Možete ga pronaći u mnogim biljnim ljekarnama, beauty shopovima, drogerijama. Pošto je navedeno ulje jako gusto i viskozno, poželjno je da se ono pomiješa u jednakom omjeru s arganovim uljem ili jojobom u staklenoj bočici s kapaljkom. Kako se koristi ricinusovo ulje za kosu? Potrebno je uzeti bočicu s kapaljkom i nakapati par kapi na vlasište, zatim je potrebno laganim pokretima ulje utrljati u vlasište.

Koliko često se treba koristiti ricinusovo ulje za kosu? 1 do 2 puta tjedno. Po izboru možete ga koristiti i češće, ali ne postoje podaci koji govore da ćete češćim korištenjem postići brže i bolje rezultate. Kada ga je najbolje koristiti? Kada je kosa vlažna. Kako bi dobili maksimalne rezultate poželjno je ostaviti ulje da djeluje nekoliko sati, čak i preko noći. Kako otkloniti ulje s kose? Ricinusovo ulje se može malo teže otkloniti. Prije pranja kose predlaže se na mokru kosu nanijeti kondicioner kako bi odmastio kosu i zatim ga isprati i oprati kosu s šamponom.

Tagovi: