Relvar ellipta – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Relvar ellipta - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Relvar Ellipta – primjena i djelovanje

Relvar Ellipta je lijek koji se koristi za liječenje kronične opstruktivne plućne bolesti i astme. Sadrži dvije aktivne tvari, a to su flutikazon furoat i vilanterol. Flutikazon furoat pripada skupini kortikosteroida koji djeluju protuupalno. On smanjuje upalu u dišnim putevima, smanjuje oticanje sluznice i sprječava simptome poput kašlja, otežanog disanja i wheezinga. Vilanterol je dugodjelujući bronhodilatator koji opušta mišiće u dišnim putevima. To proširuje bronhije i olakšava protok zraka, čime se smanjuju simptomi poput gušenja i kratkog daha. Kombinacija flutikazon furoata i vilanterola u Relvar Ellipta inhalatoru pruža dvostruko djelovanje jer on smanjuje upalu u plućima i proširuje dišne puteve, što pomaže kontrolirati simptome kronične opstruktivne plućne bolesti i astme te poboljšava disanje kod pacijenata. Važno je za napomenuti kako ovaj lijek se treba koristiti prema uputama svojeg liječnika, te je potrebno koristiti ovaj lijek redovito, čak i ako se osjećate bolje. Uvijek se posavjetujte sa svojim liječnikom o pravilnoj upotrebi i doziranju inhalatora.

Relvar Ellipta – upute i nuspojave

Relvar Ellipta inhalator dolazi u obliku praška za inhalaciju. Kada koristite ovaj inhalator, držite inhalator vodoravno s čepom okrenutim prema gore. Pomaknite čep natrag dok ne čujete zvuk klika jer to će otvoriti dozu lijeka. Nemojte pokušavati inhalirati izravno iz samog inhalatora. Duboko udahnite, a zatim polako izdahnite kako biste oslobodili zrak iz pluća koliko god je moguće. Usta postavite oko usta inhalatora i čvrsto zatvorite usne kako biste stvorili dobru brtvu. U isto vrijeme, duboko udahnite kroz usta kako biste uključili dozu lijeka. Udahnite lijek polako i duboko. Nakon inhalacije, usta trebaju biti ispraznjena. Držite dah najmanje 3-4 sekunde, a zatim polako izdahnite. Vratite čep inhalatora natrag na početnu poziciju i zatvorite ga. Nuspojave Relvar Ellipta inhalatora mogu varirati od osobe do osobe. Najčešće nuspojave su glavobolja, kašalj, promuklost, infekcije dišnih puteva, upala usta i grla, promjene u okusu i mučnina. Ukoliko primjetite neke od ovih navedenih nuspojava, odmah se obratite svojem liječniku.

Relvar Ellipta – cijena i iskustva

Relvar Ellipta se treba čuvati podalje od djece kako ne bi slučajno popila ove tablete i prouzrokovala negativne efekt. Lijek čuvajte u njihovom originalnom pakiranju kako biste ih zaštitili od negativnog utjecaja vlage i sunčeve svjetlosti. Nakon što lijeku istekne rok trajanja, nemojte dalje koristiti ih te ih pravilno odložite na za to previđeno mjesto za opasni otpad. Čuvajte na temperaturi ispod 25 stupnjeva Celzijeva. Kada otvorite inhalator, potrošite ga unutar 6 mjeseci. Relvar Ellipta sadrži djelatne tvari flutikazonfuroat i vilanterol. Doza od 92/22 μg sadrži 92 mikrograma flutikazonfuroata i 22 mikrograma vilanterola dok doza od 184/22 μg sadrži184 mikrograma flutikazonfuroata i 22 mikrograma vilanterola. Ostali sastojci su laktoza hidrat i magnezijev stearat. Inhalator sadrži u sebi dvije trake od nekoliko slojeva aluminijske folije s 14 ili s 30 doza. Inhalator se može kupiti u ljekarni na recept po dobroj cijeni, i dolazi u jednostrukom i višestrukom pakiranju po 3 inhalatora. Kada su u pitanju iskustva drugih korisnika ovog lijeka, iskustva su veoma pozitivna.

Tagovi: