Reglan tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Reglan tablete - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što su Reglan tablete i za što se koriste?

Reglan tablete možemo opisati kao antiemetik. One u sebi sadrže lijek poznatiji kao Metoklopramid. Navedeni lijek tako djeluje na dio našeg mozga koji je odgovoran za sprječavanje mučnine i povraćanja. Za što se koriste Reglan tablete? Kod odraslih navedene tablete se koriste za: Sprječavanje kao i odgodu nastupa mučnine te povraćanja koji se mogu javiti nakon odrađene kemoterapije, sprječavanje mučnine i povraćanja koja je uzrokovana radioterapijom, za liječenje mučnine i povraćanja koje se mogu pojaviti kod migrena.

Navedeni lijek se može uzimati s ostalim oralnim lijekovima koji služe za ublažavanje boli kao migrene kako bi poboljšao učinak. Lijek se također koristi i kod liječenja djece u dobi od 1 do 18 godina za iste razloge kao i kod odraslih. Navedeni lijek se ne smije uzimati prije konzultacije s liječnikom, jer on se ne smije uzimati ukoliko: Imate alergiju na neki sastojak navedenog lijeka, ako imate većih problema sa želucem ili crijevima, ako imate problema s nadbubrežnom žlijezdom, ako ste imali neobične grčeve mišića, ako bolujete od epilepsije ili Parkinsonove bolesti, ako postoji poremećaj razine pigmenta u krvi.

Kako uzimati Reglan tablete i kako one djeluju?

Navedeni lijek je važno uzimati prema uputama liječnika ili ljekarnika. Liječnik često odlučuje dozu i trajanje terapije. Nikada nemojte svojevoljno uzimati veću dozu kako bi ubrzali proces liječenja. Preporučene doze su često 10 mg do tri puta na dan, dok maksimalno preporučena doza iznosi 30 mg. Liječenje često traje 5 dana. Sama primjena je sasvim jednostavna, riječ je o tableti koja se uzima uz čašu vode. Potrebno je čekati najmanje 6 sati između svake doze kako ne bi došlo do predoziranja. Reglan tablete djeluju na sami uzrok mučnine.

Da li lijek sa sobom donosi nuspojave? Kao i svaki lijek, Reglan tablete imaju određene nuspojave koje se mogu i ne moraju pojaviti kod osobe. Nuspojave mogu biti sljedeće: Nekontrolirani pokreti u području glave i vrata, vrućica kao i povišeni krvni tlak, znojenje i višak sline, svrbež na koži i kožni osipi, oticanje lica kao i usnica i grla, teškoće s disanjem. Jedan od najčešćih simptoma koji se pojavljuje je osjećaj omamljenosti. Isto tako može doći do proljeva i osjećaja slabosti. Mnoga iskustva govore o rijetkosti pojave navedenih simptoma.

Gdje kupiti Reglan tablete i koja im je cijena?

Reglan tablete se dobivaju na recept i mogu se kupiti u ljekarni, cijena je 18,91 kuna. Jedno pakiranje sadrži 40 tableta, točnije 4 tabele po 10 tableta. Tablete su bijele, okrugle i imaju ravnu crtu na jednoj strani kako bi se mogle podijeliti na jednake doze. Kako čuvati Reglan tablete? Lijek je bitno čuvati izvan dosega djece i kao takav ne zahtijeva posebne uvjete kod čuvanja. Važno je naglasiti kako treba obratiti pozornost na rok valjanosti lijeka, točnije nije preporučljivo konzumirati ga nakon isteka roka.

Važno je isto tako ne bacati uputu o lijeku koja se dobiva s navedenim proizvodom jer ona sadrži sve bitne informacije o navedenom lijeku. Lijek se dobiva na liječnički recept, što znači da je on propisan samo vama i da ga ne smijete davati drugima kako im ne bi naškodio i uzrokovao problem. Također je važno naglasiti da ukoliko primijetite bilo koju od gore navedenih nuspojava da obavijestite svojeg liječnika ili ljekarnika u najkraćem roku. Isto tako važno je do kraja ispoštovati terapiju koju vam je liječnik odredio.


Tagovi: