Q-pin – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Q-pin - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Q-pin djelovanje

Q-pin tablete su lijekovi koji su u skupini lijekova antipsihotika koji pomažu bolestima kao što su shizofrenija, manija, bipolarna depresija. Shizofrenija je psihička bolest kod koje postoje poremećaji da osoba može osjetiti ili ćuti nešto što nije stvarno, te to izaziva tjeskobu, sumnjičavost, napetost, potištenost ili smetenost. Manija je stanje u kojem se osoba osjeća uzbuđeno, entuzijastično, hiperaktivno, uznemireno, ali agresivno i opasno za okolinu i sebe. Bipolarni poremećaj je stanje u kojem se osoba osjeća vrlo tužno, nema energije, gubi apetit, bori se sa nesanicom, te ima veliki osjećaj krivnje.

Čak i kada netko u vašoj blizini ima slične simptome ne smije uzimati Q-pin tablete bez preporuke liječnika jer se ove tablete propisuju prema individualnom slučaju ovisno kako se bolest kod te osobe razvija.

Također trab biti oprezan i na općenito zdravstveno stanje osobe jer kod nekih zdravstvenih stanja kao što su nizak krvni tlak, srčani problemi, preboljeli moždani udar, jetreni problemi, epilepsija ili smanjeni broj bijelih krvnih stanica, šećerna bolest, demencija ili krvni ugrušci mogu biti vrlo opasni ukoliko se koriste ove tablete.

Q-pin nuspojave

Q-pin tablete mogu izazvati određene nuspojave kod kojih odmah trebate prestati sa uzimanjem ovih tableta i obratiti se liječniku. Ukoliko osjetite visoku temperaturu sa ukočenosti mišića, te poremećaj svijesti koji se zove neuroleptički maligni sindrom, nastale su nekontrolirane kretnje jezika i mišića lica, pojava epileptičnih napada, osjeća se omaglica ili se osjećate jako omamljeno, ali i dugotrajna i bolna erekcija kod muškaraca teške su nuspojave za koje je potrebna hitna liječnička pomoć.

Nuspojava se može pojaviti kod korištenja Q-pin tableta u obliku misli o samoozljeđivanju ili samoubojstvu, a u tom slučaju također treba potražiti liječničku pomoć bez odgađanja ili treba reći svojim najbližima koji će se pobrinuti za vas.

U kombinaciji sa mnogim drugim lijekovima mogu se pojaviti razne nuspojave stoga svog liječnika upoznajete sa terapijama koje redovito ali i povremeno trošite kako biste izbjegli teške nuspojave i stanje po život opasno jer kombinacija ovog lijeka sa nekim drugim lijekovima može dovesti do teških stanja.

Q-pin iskustva i cijena

Osobe koje su koristile Q-pin tablete mogu posvjedočiti da su imali vrlo neugodne nuspojave kada su uzimali ove tablete u kombinaciji sa nekim svojim redovnim terapijama. Također u kombinaciji sa konzumacijom alkohola ove tablete vas mogu učiniti vrlo pospanima, a ne preporučuje se ni upravljati vozilima i strojevima ukoliko ste na terapiji ovih tableta.

Trudnice i dojilje mogu uzimati ovaj lijek samo po strogoj preporuci liječnika i to kada je korist od terapije od štete koju ove tablete mogu donijeti nerođenom djetetu. A dojiljama se preporučuje prestanak dojenja i izdajanja mlijeka kojim će hraniti dijete jer će tablete djelovati i na dijete.

Osobe koje imaju problema sa bolesnom jetrom mogu dobiti smanjenu dozu terapije Q-pin tableta. Kod djece i osoba mlađih od 18 godina se ne preporučuje uzimanje terapije ovim lijekom.

Ukoliko ste preskočili predviđeni termin uzimanja lijeka, nastavite no nemojte duplati dozu. Ukoliko ipak uzmete više od preporučenog moguća je pospanost, omaglica i srce može imati nepravilne otkucaje, te je potrebno javiti se na hitnu službu. Lijek se propisuje na recept stoga cijena za njega nije formirana na tržištu.

Tagovi: