Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

Prostatitis – uzroci, simptomi i liječenje

Ljepota i zdravlje

Prostatitis - uzroci, simptomi i liječenje

Što uzrokuje prostatitis

Prostatitis je akutna ili kronična upala kod muškaraca koja uzrokuje kroničnu bol u zdjelici. Ovo stanje može uzrokovati infekcija, upala ili bol koja potječe iz prostate. Muškarci koji imaju asimptomatski upalni prostatitis ne mogu na vrijeme prepoznati svoje stanje što je veliki problem. Ako se radi o akutnoj upali potrebno je hitno liječenje.

Postoje različiti uzroci prostatitisa, a samim time i različiti tipovi prostatitisa. Uzroci koji su najčešći za ovo stanje su autoimune bolesti, grčenje mišića u zdjelici, stres, infekcija urinarnog trakta, zadržavanje mokraće u mjehuru, kamen u prostati, postavljanje i vađenje urinarnog katetera zbog biopsija ili operacija.

Postoje različiti uzroci kronične upale, a različiti za bakterijsku upalu kada je u pitanju ovo stanje. Postoji više tipova prostatitisa koje se izravno povezuje sa problemom infekcija urinarnog trakta. Svi tipovi prostatitisa mogu se pojaviti kod odraslih muškaraca. Često se događa da je ovo stanje muškarcima pogrešno dijagnosticirano i da se zapravo radi o nekom drugom problemu sa prostatom.

Kako prepoznati prostatitis

Simptomi prostatitisa ovise o kojem se tipu i uzroku prostatitisa radi. Muškarci koji imaju asimptomatski upalni prostatitis nemaju nikakvih simptoma i ne znaju da boluju od ovog stanja. Muškarci koji imaju kroničnu bol na području zdjelice ili imaju kronični bakterijski prostatitis imaju sljedeće simptome: bol u penisu, testisima ili perineumu, osjećaju bol u donjem dijelu leđa, imaju iskustva sa erektilnom disfunkcijom, imaju potrebu za prečestim mokrenjem, primjećuju krv u spermi, imaju bolnu ejakulaciju, bol prilikom uriniranja, te bol tijekom snošaja, ujedno imaju slab mlaz urina pri uriniranju koji se zaustavlja i započinje iznova.

Ako imate ijedan od ovih simptoma, zasigurno biste trebali kontaktirati svog liječnika koji će vas uputiti specijalistu. Specijalist će napraviti sve potrebne pretrage kako bi se dijagnosticiralo vaše stanje i započelo liječenje. Pregledi kao što su digitalni rektalni pregled, analiza urina, masaža prostate, analiza krvne slike su uobičajeni pregledi kod kontrole prostate. Ako postoji potreba za detaljnim pregledima, dobit ćete uputnicu za citoskopiju ili za transrektalni ultrazvuk kako bi se odredila točna dijagnoza.

Kako se liječi prostatitis

Prostatitis se liječi ovisno o tome koji tip prostatitisa imate ili ovisno o tome što ga je uzrokovalo. Sistematizirano je liječenje ako je u pitanju prostatitis te se radi o tome da se liječi urinarni trakt, organ prostate, te da se izliječi upala i da se riješite boli. To se sve može liječiti propisanim lijekovima za opuštanje mišića kako bi se poboljšala prohodnost urinarnog trakta, dodacima prehrani, antibioticima, te fizikalnom terapijom.

No, kod muškaraca dakako to nije samo fizički problem, već i psihosocijalni, te neurološki. Ako ste zbog svog stanja pod stresom, trebali biste potražiti savjetovanje od strane stručne osobe kako biste se što prije suočili sa svojom anksioznošću ili depresijom koju doživljavate zbog prostatitisa.

Svi ostali bolovi se mogu riješiti lijekovima, ispravnom primjenom terapije, antibioticima. No za ovo je potrebno malo više truda i vremena za potpun oporavak. Ispravnim liječenjem infekcija urinarnog trakta možete spriječiti razvitak prostatitisa jer je važno zaustaviti širenje infekcije iz urinarnog trakta na ostale organe. Također, ako osjećate bol u perineumu, području između mošnji i rektuma, obavezno posjetite liječnika na vrijeme.

Tagovi:

Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti