Propucan avion Croatia Airlinesa? Šta se točno dogodilo na letu iz Zagreba za Sarajevo

Propucan avion Croatia Airlinesa? Šta se točno dogodilo na letu iz Zagreba za Sarajevo

Propucani avion Croatia Airlinesa

U sinoćnjim satima, avion Croatia Airlinesa je sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, koji je pretrpio oštećenja po trupu iz čega se pretpostavlja da je nastalo iz vatrenog oružja. Pri dolasku aviona na sarajevsku pistu, pilot koji je upravljao s avionom je prijavio oštećenje koja su nastala na trupu aviona, te prema prvim, neslužbenim informacijama, spomenuta oštećenja su nastala pucnjavom iz vatrenog oružja.

U toku je još uvijek očevid kako bi se ustanovilo zbog čega je došlo do pucnjave, tko stoji iza ove spomenute pucnjave, te koji je motiv pucnjave na avion koji je letio na kratkoj ruti iz Zagreba za Sarajevo. Svima je prvi pomisao bio da je pucnjava nastala iz vatrenog oružja, no tek se mora napraviti očevid kako bi se saznalo iz čega je nastala pucnjava. Cijelo Tužiteljstvo BiH se nalazi na aerodromu kako bi se otkrilo izvor pucnjave i riješio ovaj misterij koji je nastao na redovnom letu.

Netko je pucao u avion iz vatrenog oružja?

Zbog sumnje da je oštećenje na avionu nastalo iz vatrenog oružja, o ovom cijelom slučaju je bilo obaviješteno Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, koja se trenutno nalazi na pisti Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ako bi se ustanovilo što i tko je uzrokovao oštećenja i rupe koje se nalaze po cijelome trupu aviona model Bombardier Dash 8-Q400. Na prvim slikama koje kruže internetom, vidljiva su oštećenja na trupu, primjerice kod slova "C" se može jasno vidjeti rupa, kao i na ostatku trupa aviona.

Tužiteljstvo BiH je dalo svoje prvo priopćenje uz prisustvo dužnosnika iz Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine, u kojemu su naveli da je avion pretrpio oštećenja i da su uočena oštećenja za koje postoji mogućnost da je bilo naneseno zrnom iz vatrenog oštećenja. Očekuje se tokom ovih dana da će službeno dati izjavu vezano uz avion Croatia Airlinesa i što je točno uzrokovalo oštećenje koje se nalazi po cijelome trupu.

Očevid za avion još je u toku

Također, Croatia Airlines su se isto oglasili vezano uz oštećenje koje je pretrpio njihov avion, te su kazali kako su također uočili oštećenje na avioni te su odmah pristupili prema potrebnim koracima koje je sukladno uobičajenim procedurama nacionalnoga avioprijevoznika. Policijski uviđaj je trenutno u tijeku kako bi se otkrio uzrok oštećenja te po završetku očevida će se doznati tko stoji iza pucnjave na avion. Za sada se još ništa ne zna kako je došlo do ovog incidenta, te kada i gdje je točno bio propucan. Nitko od putnika nije čuo pucnjavu, no pilot je prijavio oštećenja koja su nastala na trupu aviona kada su sletjeli na sarajevski aerodrom.

Croatia Airlines kao nacionalni avioprijevoznik je u ovoj situaciji vodila najviše standarde sigurnosti te sigurnost putnika i posade nije niti u jednom trenutku bila ugrožena. Svi putnici koji su se nalazi na sinoćnjem letu će biti preusmjereni s drugim avionom za let na liniji Sarajevo -Zagreb.


Tagovi: